Friss hírek

Glock diktálta a tempót az esős Jerezben

A Toyota német pilótája, Timo Glock végzett az élen az e heti teszt második napján a spanyolországi Jerezben, ahol ismét az eső hátráltatta a csapatokat a felkészülésben, így az időeredmények még kevésbé mutatják a valós képet.

A Toyota német pilótája, Timo Glock végzett az élen az e heti teszt második napján a spanyolországi Jerezben, ahol ismét az eső hátráltatta a csapatokat a felkészülésben, így az időeredmények még kevésbé mutatják a valós képet.

Bár a csapatok abban bíztak, hogy javulni fog az idő, a teszt második napján is az esőé volt a főszerep a spanyol ringen, ahol a köridők tíz másodperccel voltak gyengébbek, mint a tegnapi száraz edzésen.

Az eső már a reggeli órákban rázendített, és az aszfalt mindvégig elég vizes volt ahhoz, hogy a csapatok ne tudják feltenni autóikra a slick gumikat. A Ferrari ezért is döntött úgy, hogy kihagyja a mai napot.

Hirdetés
 

Azonban az olasz kivételével az összes csapat pályára küldte versenyzőjét, akik közül a Toyota német pilótája, Timo Glock bizonyult a leggyorsabbnak. Glock a csapat tesztpilótájától, Kamui Kobayashitól vette át a volánt, és a rossz idő ellenére is elégedetten nyilatkozott.

“Mindig nagyon nehéz hasznos munkát végezni, mikor ilyen nagy az eső” – mondta Glock. “Az időjárás ismét keresztülhúzta a számításainkat, de legalább egyenletes volt a pálya állapota, így sikerült dolgoznunk a beállításokon és a gumikon.”

“Továbbá az eső lehetőséget biztosított számomra, hogy ilyen körülmények között is kipróbáljam a TF109-es modellt, és még több kilométert tegyek az autóba. Ismét jól éreztem magam, ahogy a múlt hónapban Portugáliában, így elégedett vagyok.”

Glock mögött a BMW pilótája, Robert Kubica végzett, akinek egy téves elektronikus hibajelzés miatt meg kellett állnia a pályán, és ezzel értékes időt vesztett. A lengyel versenyző az F1.09 beállításain dolgozott.

Nico Rosberg a harmadik helyre repítette a Williams új színekben pompázó idei autóját, és 114 körével a nap legaktívabb résztvevője volt. A német versenyző mögött Giancarlo Fisichella végzett a Force India Mercedesszel, mellyel második tesztnapját teljesítette.

A nyitónap éllovasa, Sebastian Vettel egy jóval gyengébb napot zárt. A Red Bull Racing német pilótája az ötödik helyen végzett, akit Heikki Kovalainen követett az új McLarennel.

Nelson Piquet teljesítménye egyenletes. A brazil ismét az utolsó pozícióban landolt a Renault új versenygépével, és több mint két teljes másodperccel volt lassabb, mint az élen álló Glock.

“Az eső miatt változtatnunk kellett előre kiírt programunkon, így a fő feladatunk az volt, hogy minél több kilométert megtegyünk, és teszteljük az esőgumikat” – mondta Piquet. “Mivel az eső végig esett, a pálya állapota alig változott a nap folyamán, így sikerült néhány érdekes dolgot megtudnunk az autóról.”

A teszt holnap tovább folytatódik Jerezben.

Teszteredmények, Jerez, 2. nap:

 1. Glock     Toyota        (B) 1:30.979  89
 2. Kubica    BMW-Sauber      (B) 1:31.327  70
 3. Rosberg    Williams-Toyota   (B) 1:31.451 114
 4. Fisichella  Force India-Mercedes (B) 1:31.547  54
 5. Vettel    Red Bull-Renault   (B) 1:32.220 102
 6. Kovalainen  McLaren-Mercedes   (B) 1:33.371  91
 7. Piquet    Renault       (B) 1:33.476  66

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!