Glock diktálta a tempót az esős Jerezben

A Toyota német pilótája, Timo Glock végzett az élen az e heti teszt második napján a spanyolországi Jerezben, ahol ismét az eső hátráltatta a csapatokat a felkészülésben, így az időeredmények még kevésbé mutatják a valós képet.

A Toyota német pilótája, Timo Glock végzett az élen az e heti teszt második napján a spanyolországi Jerezben, ahol ismét az eső hátráltatta a csapatokat a felkészülésben, így az időeredmények még kevésbé mutatják a valós képet.

Bár a csapatok abban bíztak, hogy javulni fog az idő, a teszt második napján is az esőé volt a főszerep a spanyol ringen, ahol a köridők tíz másodperccel voltak gyengébbek, mint a tegnapi száraz edzésen.

Az eső már a reggeli órákban rázendített, és az aszfalt mindvégig elég vizes volt ahhoz, hogy a csapatok ne tudják feltenni autóikra a slick gumikat. A Ferrari ezért is döntött úgy, hogy kihagyja a mai napot.

Azonban az olasz kivételével az összes csapat pályára küldte versenyzőjét, akik közül a Toyota német pilótája, Timo Glock bizonyult a leggyorsabbnak. Glock a csapat tesztpilótájától, Kamui Kobayashitól vette át a volánt, és a rossz idő ellenére is elégedetten nyilatkozott.

“Mindig nagyon nehéz hasznos munkát végezni, mikor ilyen nagy az eső” – mondta Glock. “Az időjárás ismét keresztülhúzta a számításainkat, de legalább egyenletes volt a pálya állapota, így sikerült dolgoznunk a beállításokon és a gumikon.”

“Továbbá az eső lehetőséget biztosított számomra, hogy ilyen körülmények között is kipróbáljam a TF109-es modellt, és még több kilométert tegyek az autóba. Ismét jól éreztem magam, ahogy a múlt hónapban Portugáliában, így elégedett vagyok.”

Glock mögött a BMW pilótája, Robert Kubica végzett, akinek egy téves elektronikus hibajelzés miatt meg kellett állnia a pályán, és ezzel értékes időt vesztett. A lengyel versenyző az F1.09 beállításain dolgozott.

Nico Rosberg a harmadik helyre repítette a Williams új színekben pompázó idei autóját, és 114 körével a nap legaktívabb résztvevője volt. A német versenyző mögött Giancarlo Fisichella végzett a Force India Mercedesszel, mellyel második tesztnapját teljesítette.

A nyitónap éllovasa, Sebastian Vettel egy jóval gyengébb napot zárt. A Red Bull Racing német pilótája az ötödik helyen végzett, akit Heikki Kovalainen követett az új McLarennel.

Nelson Piquet teljesítménye egyenletes. A brazil ismét az utolsó pozícióban landolt a Renault új versenygépével, és több mint két teljes másodperccel volt lassabb, mint az élen álló Glock.

“Az eső miatt változtatnunk kellett előre kiírt programunkon, így a fő feladatunk az volt, hogy minél több kilométert megtegyünk, és teszteljük az esőgumikat” – mondta Piquet. “Mivel az eső végig esett, a pálya állapota alig változott a nap folyamán, így sikerült néhány érdekes dolgot megtudnunk az autóról.”

A teszt holnap tovább folytatódik Jerezben.

Teszteredmények, Jerez, 2. nap:

 1. Glock     Toyota        (B) 1:30.979  89
 2. Kubica    BMW-Sauber      (B) 1:31.327  70
 3. Rosberg    Williams-Toyota   (B) 1:31.451 114
 4. Fisichella  Force India-Mercedes (B) 1:31.547  54
 5. Vettel    Red Bull-Renault   (B) 1:32.220 102
 6. Kovalainen  McLaren-Mercedes   (B) 1:33.371  91
 7. Piquet    Renault       (B) 1:33.476  66

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS