Költségplafon-ügy

Glock dobogós helyezéseket vár a Toyotától

Timo Glock bízik abban, hogy a Toyota Racing képes lesz harcba szállni az élmezőnnyel a március végi szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon, miután a TF109 eddig kiválóan teljesített az e heti teszten a spanyolországi Jerezben.

Timo Glock bízik abban, hogy a Toyota Racing képes lesz harcba szállni az élmezőnnyel a március végi szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon, miután a TF109 eddig kiválóan teljesített az e heti teszten a spanyolországi Jerezben.

A német versenyző esőben és szárazon is brillírozott az elmúlt két tesztnapon, így nem csoda, hogy optimistán várja az idei szezont.

Glock ugyan tisztában van azzal, hogy nem lehet messzemenő következtetéseket levonni a teszteken látottakból, mégis bízik abban, hogy csapata felkészülten kezdheti meg az idei évet Melbourne-ben.

Hirdetés
 

“Egyelőre nagyon nehéz bármit is mondani” – kezdte Glock. “Bízom abban, hogy közel leszünk a dobogóhoz, és általában ott leszünk a pontszerző helyeken. Ez egy remek kezdés lenne. Eddig azt mondhatom, hogy sokkal magabiztosabb vagyok, mint egy évvel ezelőtt ilyenkor.”

“Jóval többet küszködtünk a 2008-as autóval, hogy hozzászokjunk a bordázott gumikhoz. Azzal, hogy visszatértek a slick gumik, egy kicsivel egyszerűbb lett a dolgunk. Továbbá a vizes pályán jobban fekszik az autó a vezetési stílusomhoz, így jóval élvezetesebb a vezetés. Ez mindenképpen pozitívum, és reményeim szerint közel leszünk a pódiumhoz Ausztráliában.”

A Toyota versenyzője azonban hangsúlyozta, tisztában van azzal, hogy a teszteken látottak nem mindig tükrözik a valós erőviszonyokat, mert a csapatok általában máson dolgoznak, és azt sem lehet tudni, ki mennyi üzemanyaggal köröz.

“Eddig minden nagyon jónak tűnik, de azt nem szabad elfelejteni, hogy továbbra sem tudhatjuk, ki hol áll a mezőnyben, hiszen mindenki máson dolgozik” – magyarázta.

“A körülmények is folyamatosan változtak, minden egyes alkalommal, hogy pályára gördültem, más volt a pálya állapota, így képtelenség összehasonlítani az egyes csapatok teljesítményét, és azt, hogy ki hol áll a másikhoz képest. Már nagyon izgatott vagyok, és alig várom, hogy Melbourne-ben legyünk, ahol megtudhatjuk, hol állunk.”

A német pilóta azt is elmondta, hogy már most sokkal kényelmesebben érzi magát az új autóban, mint annak elődjében a tavalyi évben.

“Egyértelmű, hogy az új autó közelebb áll hozzám. Sok időt töltöttem a mérnökeimmel a tavalyi évben, és jobban megértették, mit követel meg a vezetési stílusom.”

“Rengeteg időt töltöttem a kölni bázison a tavalyi évben, hogy a slick gumikról szerzett tapasztalatomat átadjam, és azt kamatoztatni tudjuk az új autó tervezésekor. Éppen ezért nagyon elégedett vagyok” – tette hozzá Glock.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Glock dobogós helyezéseket vár a Toyotától
Schumacher: A Russell-lel való ütközés kinyírta a versenyemet
A Red Bull nagyon magabiztosan várja az FIA vizsgálatának eredményét
Dühbe gurult a Haas Magnussen kiintése miatt

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!