Friss hírek

Glock hosszú távra tervez a Virgin Racinggel

Bár korábban felreppent a hír, miszerint készen áll elhagyni csapatát, Timo Glock a hét elején megerősítette, hogy az eddigi nehézségek ellenére is hosszú távra tervez a Virgin Racinggel.


Bár korábban felreppent a hír, miszerint készen áll elhagyni csapatát, Timo Glock a hét elején megerősítette, hogy az eddigi nehézségek ellenére is hosszú távra tervez a Virgin Racinggel.

A német pilóta a tavalyi év végén a sportágból távozó Toyotától igazolt az újonc alakulathoz, és tisztában volt azzal, hogy nem lesz egyszerű számára az idei évad, amit az is jól bizonyít, hogy eddigi legjobb helyezése egy 16. pozíció volt a Hungaroringen.

Mindezek ellenére Glock elmondta, hogy elkötelezett csapata mellett, és nem tervezi, hogy az évad végén elhagyja a Virgin Racinget.

„Bemutatkozó évünk a Virgin Racingnél komoly kihívásokkal teli, de mindig is tudtam, hogy ez lesz a helyzet” – mondta. „A szezon kezdete igen nehéz volt, ám azóta sikerült fordítanunk a helyzeten, és az idény közepe óta sokat léptünk előre az autó fejlesztése terén.”

„Nem tagadjuk, hogy voltak nehézségek, nem volt mindig minden zökkenőmentes, és néha saját magunk nehezítettük meg a helyzetünket.”

„Ha viszont a teljes képet nézzük, akkor azt mondhatjuk, hogy az elmúlt három-négy futamon újabb és újabb fejlesztéseket mutattunk be, és az eredmények azonnal jöttek, minden úgy alakult, ahogy arra a szimulációk során kapott eredmények alapján számítottunk.”

A Virgin idei versenygépe egy percet sem töltött el a szélcsatornában, a csapat ugyanis teljes egészében számítógéppel tervezte első modelljét, ami Glock szerint helyes döntés volt, mert egészen a szezon végéig folytathatják idei autójuk fejlesztését, miközben már a jövő évi modellre is koncentrálhatnak.

A német versenyző azt is elmondta, hogy teljes mértékben elkötelezett csapata iránt, jóllehet az Autosport információi szerint szerződésében van egy záradék, ami kimondja, hogy bármikor elhagyhatja a csapatot, ha nincs megelégedve a látottakkal.

„Teljes mértékben támogatom a Virgin Racinget, és motivált vagyok, mivel sikerült komoly előrelépést elérnünk a szezon első felében, és mindenünk megvan ahhoz, hogy tovább folytathassuk ezt a fejlődést” – magyarázta Glock.

„Mindig is azt hangoztattam, hogy egy olyan csapatban és autóban akarok lenni, amely folyamatosan fejlődik.”

„Ha a fejlesztések megálltak volna, és egyhelyben toporognánk, mint minden versenyző, én is frusztrálttá váltam volna, de eddig nem ez a helyzet. Folyamatosan fejlődünk, persze tudjuk, hogy nagyobb előrelépésre lesz szükségünk a jövőben.”

„Egy hosszú távra szóló szerződésem van a Virgin Racinggel, és teljes mértékben elkötelezett vagyok a csapat mellett. Mindenünk megvan ahhoz, hogy elérjük idei és jövőbeli céljainkat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!