Friss hírek

Glock maga mögött tartotta a nagyokat Jerezben

A Toyota német pilótája, Timo Glock végzett az élen az e heti teszt harmadik napján a spanyolországi Jerezben, ahol a csapatok száraz pályán folytathatták tovább a felkészülést a következő idényre.

A Toyota német pilótája, Timo Glock végzett az élen az e heti teszt harmadik napján a spanyolországi Jerezben, ahol a csapatok száraz pályán folytathatták tovább a felkészülést a következő idényre.

A Toyota bebizonyította, hogy nem csak esőben gyors új autója, hiszen a mai edzésen is Glock diktálta a tempót a spanyol ringen.

Miután megszerezte az első helyet a tegnapi tréningen, a német pilóta ma sem talált legyőzőre Jerezben, ahol 1:19.814-es idejével, egyedüliként ment be 1:20 alá.

“Egy igen produktív napot teljesítettünk” – mondta Glock. “A reggeli edzésen egy kicsit szerencsétlenek voltunk az időjárás miatt, ami megnehezítette a verseny szimulációnkat. Azonban hasznos volt olyan szempontból, hogy gyakorolhattuk, mikor váltsunk át slick abroncsokra, és a teljesítményünk sem volt rossz.”

“Aztán a nap hátralévő részében már száraz pályán futhattunk. Rengeteget dolgoztunk a beállításokon, majd később rövidebb etapokat is teljesítettünk, ahogy azt előre terveztük. Elég sok kilométert megtettünk ebben a két napban, és azt mondhatom, hogy sikerült is előrelépést elérnünk.”

Azt követően, hogy a tegnapi edzést kihagyta, Felipe Massa visszatért a pályára, és nem kevesebb, mint 134 kört teljesített az új Ferrarival. A brazil pilóta négy tizeddel lemaradva Glock mögött, a második pozícióban landolt.

Massa munkáját egykori csapattársa, a hétszeres világbajnok, Michael Schumacher is figyelemmel kísérte, aki a Ferrari meghívására ellátogatott Jerezbe.

A Renault spanyol pilótája, Fernando Alonso volt a nap legaktívabb résztvevője a maga 152 megtett körével. A kétszeres világbajnok elmozdította az R29-et a lista aljáról, és alig lemaradva Massa mögött, a harmadik helyen landolt.

“Egy igen produktív napunk volt, hiszen 152 kört sikerült megtennem, és rengeteg hasznos adatot begyűjtöttünk” – mondta Alonso. “A szezon ezen szakaszában nagyon fontos, hogy a lehető legtöbb időt az autóban töltsd, hogy szokd az új szabályokat, mint például az állítható vezetőszárny, és a KERS rendszer. Ezért is vagyok elégedett, hogy ennyi kört sikerült teljesítenem.”

“Minden egyes nap új dolgokat tanulunk, és egyre kényelmesebben érzem magam az autóban. Bízom abban, hogy holnap ismét egy száraz nap elé nézünk, és építhetünk arra a munkára, amit ma elvégeztünk.”

A McLarennél Heikki Kovalainen volt szolgálatban, aki a negyedik helyre kormányozta az MP4/24-es modellt. A finn pilótát Adrian Sutil követte, aki Giancarlo Fisichellát váltotta az új Force India volánja mögött.

A német versenyző, aki a múlt héten már pályára vitte egy privát teszten az új autót Silverstone-ban, egy kisebb technikai probléma miatt csak 63 kört teljesített, azonban kevesebb, mint egy tizeddel maradt csak el Kovalainentől.

“Úgy gondolom, hogy egy kiváló napot teljesítettünk” – mondta Sutil. “Fontos volt, hogy ismét visszatérjek a pályára. Az autó rendben van, komoly erő lakozik benne, és sikerült több kilométert megtennünk, illetve javítanunk a megbízhatóságán a délután folyamán.”

“A reggeli tréningen volt egy kisebb problémánk, de az ebédidőben azt orvosolni tudtuk, így tovább folytathattuk a munkát. A gumik nagyon sokat számítanak, a különböző keverékek komoly különbséget eredményeznek. Meg kell találnod a helyes beállítást, hogy működésre bírd őket, és ez volt az, amire most koncentráltunk.”

“Van még egy kis instabilitás hátul, és túlkormányozottság, azonban majd meglátjuk, mit hoz a holnap” – tette hozzá Sutil.

A Red Bull Racing istállónál Mark Webber váltotta Sebastian Vettelt. Az ausztrál pilóta tovább folytatta a felkészülést az idénynyitóra, ahol reményei szerint már száz százalékos lesz a tavalyi évben eltörött jobb lába. Webber mögött a BMW Sauber lengyel pilótája, Robert Kubica végzett a hetedik helyen.

“Sikerült behoznunk azt a lemaradást, amit tegnap begyűjtöttünk az eső miatt” – mondta Kubica. “Extrém esőgumikon kezdtem meg a munkát, majd esőgumira váltottam, végül pedig slick gumikon fejeztem be a körözést. Rengeteg beállítást kipróbáltam, ami segített abban, hogy jobban érezzem magam az autóban.”

A nap leglassabb versenyzője Nico Rosberg (Williams) volt, aki 1.5 másodpercet kapott Glock-tól.

Teszteredmények, Jerez, 3.nap:

 1. Glock     Toyota        (B) 1:19.814 141
 2. Massa     Ferrari       (B) 1:20.238 134
 3. Alonso    Renault       (B) 1:20.296 152
 4. Kovalainen  McLaren-Mercedes   (B) 1:20.535  85
 5. Sutil     Force India-Mercedes (B) 1:20.621  63
 6. Webber    Red Bull-Renault   (B) 1:21.021  98
 7. Kubica    BMW-Sauber      (B) 1:21.069  98
 8. Rosberg    Williams-Toyota   (B) 1:21.412 125

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!