Friss hírek

Glock már tudni szeretné, hol áll a Virgin

Timo Glock nagyon bízik abban, hogy javulni fog az időjárás az e heti tesztnek helyet adó Jerezben, mert véleménye szerint csak száraz pályán kaphatnak tiszta képet arról, hogy hol is állnak valójában ellenfeleikhez képest.

Timo Glock nagyon bízik abban, hogy javulni fog az időjárás az e heti tesztnek helyet adó Jerezben, mert véleménye szerint csak száraz pályán kaphatnak tiszta képet arról, hogy hol is állnak valójában ellenfeleikhez képest.

Az idén bemutatkozó Virgin Racing szerdán teljesítette első hivatalos f1-es tesztnapját a spanyol ringen, ahol az eső miatt csak pár kört teljesített, így még csak sejtése sem lehet arról, hogy mennyire van lemaradva a többiekhez képest.

“Sajnos az eső miatt csak kevés kört teljesítettünk, mert úgy döntöttünk, az esős pályán nem körözünk sokat” – mondta Glock a riportereknek Jerezben.

“Még csak első hetünket teljesítjük itt, így nincs sok tartalék alkatrészünk, ami azt is jelenti, hogy egy esetleges baleset sokkal nagyobb problémát okozna számunkra a következő teszten. Ezért úgy döntöttünk, nem körözünk túl sokat az esőben.”

“Sajnos az alkatrészek csak késő este érkeztek meg, így a szerelők keményen dolgoztak, hogy elkészüljenek reggelre, ami nem sikerült, így csak délután kezdhettük meg a munkát. Csak néhány bemelegítő kört teljesítettem, és egy mért kört futottam, ami alatt minden rendben ment az autóval.”

“Az első benyomások jók, azonban bízom abban, hogy eláll az eső, amire tudomásom szerint minden esély megvan holnap (csütörtök), de még bármi megtörténhet” – magyarázta a német pilóta.

A Virgin a sportág történetében először küldött pályára olyan autót hivatalos f1-es teszten, mit nem szélcsatornában, hanem teljes egészében számítógéppel terveztek és fejlesztettem, így mindenki tisztában van azzal, hogy egy teljesen új területre léptek.

“Teljesen más a helyzet, mint a Toyotánál volt. Nem szabad kapkodni, és ész nélkül dolgozni, nagyon óvatosan kell megkezdeni a munkát, segíteni kell a csapatnak, hogy minden rendben menjen” – magyarázta Glock.

“Kiváló szakembereink vannak, a beilleszkedés könnyen ment, mert tudom, hogy nem lehet semmi különlegesen várni tőlünk az első évünkben, ez nem így megy az F1-ben. Teljesen normális, ha lassú startot veszünk, de szerintem, ha megfelelően dolgozunk, akkor nem leszünk túl rosszak.”

“Úgy gondolom, hogy Nick Wirth – aki tervezte az autót –, és a srácok a gyárban kiváló munkát végeznek, és tudják, mit csinálnak. Az első tesztre egy jó alapautónk van, semmi varázslat nincs rajta, de szerintem lesz ilyen a jövőben. Több új elemmel készülünk a szezonnyitóra.”

“Biztos vagyok abban, hogy több újítás érkezik majd, de most az a kérdés, hogy mennyire vagyunk távol a középmezőnytől, és hogy honnan kell kiindulnunk. Erre viszont addig várnunk kell, amíg nem lesz száraz a pálya.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Glock már tudni szeretné, hol áll a Virgin
Gasly: Vezére lettem az AlphaTauri csapatának
Az FIA miatt lassult le a Red Bull, a Mercedes pedig egy trükknek köszönhetően gyorsult fel?
Verstappen: Meggyőződésem, hogy gyorsabb vagyok Hamiltonnál!
A Mercedest meglepte a Red Bull hungaroringi szárnyválasztása
Harag és kétségbeesés: Belgiumban vállalja be a rajtbüntetést a Red Bull?

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!