Friss hírek

Glock minden bizonnyal elhagyja a Toyotát

A Toyota német versenyzője, Timo Glock bevallotta, hogy egyre inkább valószínű, hogy az év végén elhagyja jelenlegi csapatát, és jövőre máshol folytatja pályafutását; sokak szerint vagy a Renault-nál, vagy a Virgin támogatását élvező újonc Manor istállónál.

A Toyota német versenyzője, Timo Glock bevallotta, hogy egyre inkább valószínű, hogy az év végén elhagyja jelenlegi csapatát, és jövőre máshol folytatja pályafutását; sokak szerint vagy a Renault-nál, vagy a Virgin támogatását élvező újonc Manor istállónál.

Brit lapértesülések szerint Glock konkrét ajánlatot kapott a kölni bázisú alakulattól, ám maga az érintett máshol képzeli el a folytatást, és egyre közelebb áll ahhoz, hogy Robert Kubica csapattársaként – akivel 2007-ben együtt dolgozott a BMW-nél – folytassa a Renault-nál.

Glock, aki a japán futamon történt balesete miatt csak a boxból követheti figyelemmel az eseményeket a szezonzárón, annak a lehetőségét sem zárta ki, hogy egy újonc csapathoz igazoljon a jövő évre.

“Száz százalék, hogy versenyezni fogok jövőre a Forma-1-ben” – mondta a német pilóta. “Előrehaladott tárgyalásokat folytatunk a csapatokkal. Pozitívan tekintek a jövőbe.”

“Számtalan híresztelés kering mostanában, és van néhány nagyon jó lehetőségünk. Aztán talán még meglepetések is lesznek a következő egy-két hétben, amire senki nem számít. Meglátjuk majd. A lehetőségek megvannak, csak tárgyalnunk kell róluk.”

Glock azonban elmondta, hogy egyre inkább úgy tűnik, távozik jelenlegi csapatától: “Van lehetőségem maradni, de ennek az esélye elég kicsi, azt kell mondanom.”

Ami pedig az új csapatokat illeti, a német versenyző szerint jövőre is lehetnek meglepetések, és az új szabályoknak – különösen a tankolás betiltásának – köszönhetően, akár még az új csapatok számára is teremhet babér, ezért sem is zárkózik el attól, hogy egy újonchoz szerződjön.

“Mindenki azt mondja, hogy az új csapatok nem érdekesek, de jövőre minden lehetséges” – mondta. “Az új szabályokkal, 150-160 kg-mal a fedélzeten, minden más lesz. Az idei évben bevezetett új szabályok is megkavarták a mezőnyt, és még az olyan kis csapatoknak, mint a Force India is volt lehetőségük bekerülni az első ötbe.”

“A Brawn GP megnyerte a bajnokságot a Red Bull előtt, és igazából egyetlen konstruktőr sem volt harcban az idei bajnoki címért. Természetesen a McLaren Mercedes mára igen ütőképes lett, de nekik sem volt esélyük a bajnoki cím megszerzésére.”

“Éppen ezért azt gondolom, minden lehetőséget meg kell nézned, mert senki nem tudja, hogy mi fog történi jövőre. Ez teszi érdekessé a dolgokat, és nehéz meghoznod a helyes döntést. Teljesen mindegy, hova igazolsz, nem tudhatod, mi fog történni a következő szezonban.”

“Persze a McLarenhez és a Ferrarihoz hasonló csapatok általában erősek, és harcban vannak a végső győzelemért, de nyitottnak kell lenned mindenre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!