Gond lehet a gumikkal a Német Nagydíjon

A versenyzők többsége úgy gondolja, hogy a hétvégi Német Nagydíj lesz az eddigi legkeményebb az idei évben, már ami a gumikezelést illeti, ugyanis a hatalmas hőségben nagyon nehéz megfelelő működésre bírni az abroncsokat.


A versenyzők többsége úgy gondolja, hogy a hétvégi Német Nagydíj lesz az eddigi legkeményebb az idei évben, már ami a gumikezelést illeti, ugyanis a hatalmas hőségben nagyon nehéz megfelelő működésre bírni az abroncsokat.

A Pirelli a korábbi kritikák miatt a leglágyabb keverékeit hozta magával Hockenheimbe, azonban a hatalmas hőség miatt – a pénteki edzéseken az aszfalt hőmérséklete volt, hogy az 58 Celsius-fokot is elérte – nagyon nehéz a gumikezelés.

„A hőmérséklet nagyon magas, így a gumikat nehéz működésre bírni. Ez lesz valószínűleg az egyik legkeményebb verseny a gumikezelés szempontjából” – mondta Lewis Hamilton.

A Mercedes brit pilótájának csapattársa, Nico Rosberg így folytatta: „A gumikkal nagyon nehéz bánni a hatalmas kopás miatt. Nagyon lágyak ehhez a pályához, különösen ehhez a meleghez, szóval a hidegebb idő segíthet vasárnap.”

A meteorológusok hűvösebb időt jósolnak a verseny napjára, sőt még az eső sem kizárt, azonban egyelőre hatalmas a meleg a német pályán.

A McLaren brit pilótája, Jenson Button is úgy gondolja, hogy gond lehet a gumikkal a hétvégén, amennyiben nem hűl le egy kicsit az idő.

„Azt gondolom, hogy túlmelegítjük a gumikat a kanyarok kijáratánál, mikor a tapadásra a leginkább szükség van” – mondta. „Nagyon nehéz bánni a gumikkal ilyen melegben, különösen a szuperlágy keverékkel vannak gondok, mert könnyen túlmelegszenek.”

A Pirelli motorsport igazgatója, Paul Hembery azonban megvédte cégét, és elmondta, hogy jól döntöttek mikor a két leglágyabb keverék mellett tették le a voksukat erre a hétvégére.

„Normális esetben nem hoztuk volna magunkkal a szuperlágy keverékeket, azonban az emberek azt mondták, hogy túl konzervatívak vagyunk, így azt gondolom, hogy ez egy jó választás volt” – magyarázta a szakember.

„Néhányan azt mondják, hogy szenvednek. Ha más gumikkal jöttünk volna, akkor is szenvedtek volna egyesek, csak más irányba, nem tudták volna megfelelően felmelegíteni az abroncsokat.”

„Azt gondolom, hogy ilyen extrém körülmények között elégedettek lehetünk a gumiválasztásunkkal.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS