Friss hírek

Gondok vannak a Red Bull F1-es autójával?

Sajtóértesülések szerint komoly problémákat okoz a Red Bull Forma-1-es csapata számára a Honda-erőforrások vibrációja. Az osztrákok mindenesetre ódákat zengenek a japán gyártóról.

A Red Bull a tavalyi szezont követően lépett szövetségre a Hondával, miután szakított addigi motorpartnerével, a Renault-val.

Az energiaital-gyárosok már három tesztnapot teljesítettek új versenyautójukkal, a pletykák szerint azonban nem megy minden simán. Úgy hírlik, a Honda-motor vibrációja miatt túlságosan kiegyensúlyozatlan az RB15-ös versenyautó hátulja.

A GPToday.net azt írja, minderről a Red Bull F1-es csapatának egy korábbi alkalmazottja – aki a tavalyi év végén távozott a csapatról – lebbentette fel a fátylat.

A lap szerint a vibráció leginkább magas fordulaton jelentkezik.

A GPToday.net egy magát megnevezni nem kívánó tapasztalt mérnököt is megszólaltatott a barcelonai paddockban, ő azt mondta: „A probléma nem is annyira a motorral, hanem az autó egész hátuljával van. Az még nincs egyensúlyban, ezért nem is tudják úgy működtetni az autót, ahogy szeretnék.”

Természetesen a Red Bullt is megkérdezték minderről, ők annyit mondtak, „nincsenek abban a helyzetben, hogy reagáljanak erre az információra”.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!