Grosjean: A Lotus idén nagyot léphet előre - F1VILÁG.HU

Grosjean: A Lotus idén nagyot léphet előre

HIRDETÉS

Romain Grosjean úgy érzi, a Lotusnál rendelkezésre áll az az infrastruktúra, ami szükséges ahhoz, hogy a csapat a legtöbbet hozza ki önmagából és a Mercedes-motorokból 2015-ben.


Romain Grosjean úgy érzi, a Lotusnál rendelkezésre áll az az infrastruktúra, ami szükséges ahhoz, hogy a csapat a legtöbbet hozza ki önmagából és a Mercedes-motorokból 2015-ben.

Az enstone-i gárda kiábrándítóan szerepelt tavaly, a gyenge teljesítményben pedig kulcsszerep jutott a Renault-motoroknak is.

A Lotus 2015-ben komoly előrelépést vár, hiszen az előttünk álló idényben már a tavaly domináló Mercedes erőforrásait használja.

„Kétségtelen, hogy a dolgok egyre jobbak és jobbak” – mondta Grosjean az AUTOSPORT-nak.

„A csapat számára fontos volt, hogy aláírjunk a Mercedesszel és a megfelelő erőforrás álljon rendelkezésünkre, hogy megbizonyosodjunk arról, nincsenek kérdések kívülről.”

„A csapat is sokat tanult tavaly, és történt néhány pozitív változás. Sokkal nagyobb volt a stabilitás ezen a télen, mint legutóbb. Időre volt szükségünk, hogy bizonyos dolgok a helyükre kerüljenek és meglegyen a stabilitás.”

„De a dolgok most már a jó irányba haladnak, ami nagyszerű. Mindenki keményen dolgozik, hogy még több támogatót találjunk, ezért is nagyon érdekes az, hogy sikerült megállapodnunk a minap a Saxo Bankkal. Ez egy remek hír, hiszen minél több támogatónk van, annál nagyobb költségvetés áll rendelkezésünkre.”

Grosjean azt mondja, a jerezi tesztek alapján kijelenthető, a csapat új autója is egyértelmű előrelépés elődjéhez képest.

„Az első benyomásom az, hogy a csapatnak sikerült elérnie néhány kitűzött célt. Az autót könnyebb vezetni, kiszámíthatóbb, de persze ennél többre van szükségünk. A Ferrari meglepően gyors volt Jerezben, de az üzemanyag-szintekről nem lehet sokat tudni. A Mercedes volt a legerősebb, és a Williams is jónak tűnt. Barcelonában már több mindenre választ kapunk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!