Grosjean: A Lotus közel ál a tökéletes hétvégéhez - F1VILÁG.HU

Grosjean: A Lotus közel ál a tökéletes hétvégéhez

HIRDETÉS

Romain Grosjean szerint a Lotus alakulatának minden oka megvan arra, hogy optimistán várja a hétvégi Európa Nagydíjat – a francia tehetség reméli, az időmérő tekintetében is sikerült előrelépnie a csapatnak.


Romain Grosjean szerint a Lotus alakulatának minden oka megvan arra, hogy optimistán várja a hétvégi Európa Nagydíjat – a francia tehetség reméli, az időmérő tekintetében is sikerült előrelépnie a csapatnak.

Grosjean parádésan szerepelt a legutóbbi, kanadai versenyen, hiszen egy remek stratégiának köszönhetően másodikként ért célba Lewis Hamilton mögött.

Nem ez volt az első eset idén, hogy a Lotus a legjobb helyekért harcolhatott, hiszen versenyzői, Kimi Räikkönen és Romain Grosjean a bajnokság első versenyein szinte állandó jelleggel beleszólt az élmezőny küzdelmeibe.

Az enstone-i gárda számára a legnagyobb fejtörést az egykörös teljesítmény jelenti, a csapat éppen ezért most azért dolgozik, hogy jobban tudjon szerepelni az időmérőkön.

„Általában elég nehéz jóslatokba bocsátkozni a szabadedzések, illetve az időmérő előtt, a dolgok ugyanis nagyon gyorsan változhatnak, de papíron jók kell, hogy legyünk itt” – mondta Grosjean hétvégi esélyei kapcsán-

„Az autó jó, meleg is van, ez pedig mindenképp kedvezhet számunkra.”

„Remélhetőleg sikerül megtartani ezt a fajta előnyünket, és a többi csapat nem találja meg a módját annak, miképp legyen versenyképes nagy melegben, így jók lehetnek az esélyeink.”

Grosjean elárulta, véleménye szerint sikerült előrelépéseket tenniük az egykörös tempó tekintetében is, éppen ezért nagyon bízik abban, hogy a holnapi időmérőn lehetőségük lesz megmutatni, mire is képesek.

„Sikerült megtanulni néhány dolgot a gumikeverékekre vonatkozóan – főként Bahreinben és Kanadában. Reméljük, hogy sikerül jó eredményt összehozni, és erős versenyt futhatunk vasárnap. Van esély arra, hogy az időmérőn és a futamon is jó lesz az autó.”

Hirdetés

A francia tehetség hozzátette, bár nyernie mindezidáig nem sikerült, nagyon elégedett a szezon eddigi alakulásával, és reméli, hamarosan első győzelmét is megszerezheti.

„Elégedett vagyok, és őszintén szólva meglepett, ahogy a szezon eddig alakult. Kiváló autót épített a csapat, ami a jó eredményekhez elengedhetetlen. Azt hiszem, Barcelonában sikerült igazán előrelépni, és talán Kanadában megint. Az ilyen apró előrelépések után érzi igazán azt az ember, hogy már készen áll egy tökéletes versenyhétvégére, valamint a győzelemre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!