Orosz Nagydíj

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Grosjean: A Lotusnak fekszik majd Silverstone

Romain Grosjean szerint igazán kedvezhet majd a Lotus versenyautójának a hétvégi Brit Nagydíjnak otthont adó silverstone-i versenypálya.


Romain Grosjean szerint igazán kedvezhet majd a Lotus versenyautójának a hétvégi Brit Nagydíjnak otthont adó silverstone-i versenypálya.

Az enstone-i gárda sokat küszködött az elmúlt két versenyen, ám versenyzői abban bíznak, Angliában végre minden visszazökken a normális kerékvágásba.

Kimi Räikkönen nemrég úgy nyilatkozott, szeretne ismét az élmezőnyben harcolni, és csapattársa, Romain Grosjean is úgy véli, esélyük lesz arra, hogy újra jó formában versenyezzenek.

„A silverstone-i egy fantasztikus pálya sok gyors kanyarral, melyek igazán kedvezhetnek az E21-es versenyautónak – főleg annak a fejlesztési csomagnak, mellyel a Brit Nagydíjra érkezünk majd” – mondta a francia.

„2011-ben sikerült nyernem itt a GP2-ben, szóval nagyon kedvelem a helyszínt. Ráadásul első F1-es futamomon is pontot szereztem itt, úgyhogy szeretném folytatni a jó sorozatot. Ez a pálya egyike a leggyorsabbaknak, és a csapat számára is nagyon különleges, hiszen a gyár itt van nem messze.”

Grosjean a legutóbbi három versenyen képtelen volt a pontszerzésre, Kanadában ráadásul a mezőny végéről volt kénytelen rajtolni, mert a Daniel Ricciardóval való monacói ütközés miatt megbüntették.

A francia versenyző jó eredményben reménykedett, ám végül a gumik keresztülhúzták a csapat számításait.

„A második szett gumi nem igazán működött Montrealban, márpedig ha az ember nem tudja működésre bírni az abroncsokat, akkor nehéz dolga van a futamon. Erős stratégiával készültünk a futamra, és a verseny első fele nagyon jól is ment. Ahogy sikerült felmelegítenünk a közepes keveréket, képes voltam előzni. Szóval pontszerző helynek nézett ki a dolog, ami nem is lett volna olyan rossz, ha figyelembe vesszük, hogy a mezőny végéről rajtoltam.”

„De amint feltettük a szuperlágy keveréket, minden rosszra fordult. Egyszerűen nem működött ez a garnitúra, és a gumik kevesebb mint 10 kör alatt elkoptak, ami óriási meglepetés volt. Ezután eldönthettük, hogy vagy megpróbálunk helytállni egy amúgy vesztes csatában, vagy kijövünk a bokszba és felteszünk egy új szettet. A közepes keverék mellett döntöttünk, bár még ezt sem sikerült megfelelően működtetni. Szóval frusztráló volt a verseny vége.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS