Grosjean a pocsék időzítést hibáztatja

Romain Grosjean a rossz időzítést okolja azért, hogy már az első etapban kiesett a Kanadai Nagydíj időmérő edzésén.


Romain Grosjean a rossz időzítést okolja azért, hogy már az első etapban kiesett a Kanadai Nagydíj időmérő edzésén.

A Lotus francia versenyzője számított arra, hogy hátrébbról fog rajtolni a vasárnapi futamon, még az elmúlt versenyről magával hozott tízhelyes rajtbüntetése miatt, azonban azzal nem számolt, hogy már az időmérő első etapjában búcsúzik, így csak a 19. lett, tehát a mezőny végéről indulhat.

Grosjean képtelen volt egy gyorskört összerakni az időmérő első etapja végén, mikor rázendített az eső, azonban elmondta, hogy nem a sebességével, sokkal inkább a csapat taktikájával volt a gond, ugyanis éppen akkor hívták ki új gumikért, mikor elkezdett jobban esni az eső.

„A sebességem rendben volt, hasonló, mint Kimié (Räikkönen), de éppen akkor hajtottam ki friss intermediate abroncsokért, mikor a legszárazabb volt a pálya. Mikor visszatértem a pályára, sárga jelzés volt érvényben, majd elkezdett szakadni az eső” – magyarázta.

„Nem vagyok boldog, de holnap egy másik nap jön. Hosszú lesz a verseny, különböző stratégiákkal és számos előzési ponttal.”

Grosjean rengeteg kritikát kapott az elmúlt időben sorozatos hibázásai miatt, azonban most úgy érzi, hogy mindent jól csinált, nem rajta múlott a továbbjutás.

„Három probléma zsinórban, de ez nem jelenti azt, hogy holnap nem szerzünk pontokat” – folytatta. „Tudom, hogy a mai napon nem hibáztam, rosszul időzítettünk. Amíg személy szerint nem hibázol, rendben van a baki.”

Csapattársa, Räikkönen a kilencedik helyre kvalifikálta magát, a finn pilóta bevallotta, hogy a változó körülmények igencsak megnehezítették a Lotus dolgát.

„Az ilyenfajta időjárás nem kedvez nekünk” – mondta. „Nem tudtuk olyan jó működésre bírni a gumikat, ahogy kellett volna, és emiatt nagyon nehéz volt a dolgunk, de ilyen a versenyzés.”

„Ha száraz lesz, mindenképpen könnyebb lesz a dolgunk, aztán majd meglátjuk, mire leszünk képesek.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!