Grosjean: Az autó ugyanolyan jó, mint korábban - F1VILÁG.HU

Grosjean: Az autó ugyanolyan jó, mint korábban

HIRDETÉS

Megnyugodhatnak a Lotus Forma-1-es csapatának rajongói, a gárda versenyzője, Romain Grosjean szerint ugyanis a csütörtökön újra pályára gurult modell ugyanolyan jó, mint a szükséges vérfrissítés előtt.


Megnyugodhatnak a Lotus Forma-1-es csapatának rajongói, a gárda versenyzője, Romain Grosjean szerint ugyanis a csütörtökön újra pályára gurult modell ugyanolyan jó, mint a szükséges vérfrissítés előtt.

Az E20-as konstrukció tegnap először gurult pályára azután, hogy az elmúlt héten komoly problémák merültek fel az első felfüggesztéssel, mely miatt a csapat a teljes barcelonai tesztsorozatot kénytelen volt kihagyni.

Miután a Lotus enstone-i bázisán újratervezte a problémás alkatrészt, Romain Grosjean Barcelonában folytathatta a munkát a versenyautóval, és végül 73 kör megtételét követően az élen zárt.

„Nem sok minden változott az autón. Pontosan ugyanolyan érzés vezetni, mint Jerezben: nyomhatjuk neki, bízhatunk az autóban, és tényleg lehet játszani vele, ami igazán élvezetes” – fogalmazott a francia.

„Amikor problémák merülnek fel, az ember mindig kicsit kíváncsi, mi is történik, szóval egész nap ellenőriztük, hogy minden rendben működik-e. Viszont tudtam, mit kell tennünk ahhoz, hogy reparáljuk az autót és erőssé tegyük.”

Grosjean hozzátette, nem aggódott amiatt, hogy ismét felmerülnek majd hasonló problémák.

„Versenyzőként az ember afféle őrült, szóval nem gondolkodik ilyeneken. Ha beülsz az autóba, soha nem gondolsz arra, hogy ez veszélyes. Tudom, hogy a csapat nagyon keményen dolgozik, és hogy azt csinálja, amire szükségünk van. Az elmélet pedig azt mutatta, hogy minden rendben lesz, szóval nincs miért aggódni.”

A francia elismerte, a múlt héten elvesztett négy tesztnap matt ezen a héten keményebben kell dolgozniuk, de ez nem jelent óriási problémát számukra.

„Veszítettünk néhány napot múlt héten, szóval kétszer olyan keményen kell most dolgoznunk, és remélhetőleg az autó kezdettől fogva jó lesz.”

Hirdetés

„Még mindig találunk jó dolgokat rajta, olyan beállítási mutatókat, melyeken még változtathatunk. Rendben, veszítettünk némi pályaidőt, de nem olyan rossz a helyzet, mint lehetett volna.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!