Friss hírek

Grosjean: Az élcsapatok elfelejtették, mire vagyok képes

Ugyan 2014-ben a Lotus gyengélkedő autójával nem tudott nagyot alakítani, Romain Grosjean szerint a Forma-1 élcsapatai rosszul teszik, hogy nem veszik komolyan őt és a teljesítményét.


Ugyan 2014-ben a Lotus gyengélkedő autójával nem tudott nagyot alakítani, Romain Grosjean szerint a Forma-1 élcsapatai rosszul teszik, hogy nem veszik komolyan őt és a teljesítményét.

2013-ban a francia pilóta remekelt a száguldó cirkuszban, a remeklő Lotusszal gyakran a Red Bullok legfőbb riválisa volt a versenyeken.

Grosjean akkor hatszor állt dobogóra és végül hetedikként zárta a szezont, idén azonban mindössze nyolc pontot gyűjtött, csupán kétszer tudott a legjobb tíz között végezni.

A most már igencsak rutinosnak számító pilóta elárulta, nehéz fenntartania a komolyabb csapatok érdeklődését, főleg úgy, hogy más, fiatalabb versenyzők, például Daniel Ricciardo és Valtteri Bottas tündökölnek.

„Nem volt eddig könnyű dolgom a Forma-1-ben” – mondta Grosjean, aki még 2009-ben a Renault színeiben debütált a királykategóriában, 2012-ig azonban aztán távol maradt a szériától.

„2009 csak egy kis szikra volt – megérkeztem, aztán távoztam is. 2012-ben túl keményen próbálkoztam, elkövettem néhány hülye hibát, de 2013-ban – miután megoldottuk a KERS-vezérléssel kapcsolatos problémákat – nagyon jók voltunk.”

„Akkor azt gondoltam – a szélcsatornában kapott számok alapján –, hogy 2014-ben győzelmekért, vagy még többért is harcolhatok. De aztán az embernek rá kell jönnie, mi a realitás, ráadásul Ricciardo és Bottas is elém került, mindketten remek srácok.”

„De az emberek elfelejtik, mire voltam képes a 2013-as év vége felé, amikor legyőztem Kimit [Räikkönen], noha remek formában volt. Tetszett neki az autó is, igazán passzolt hozzá. Szóval megmutattam, mire vagyok képes.”

Mivel nem volt jobb lehetősége 2015-re, Grosjean marad a Lotusnál, ám reméli, jó teljesítménnyel megnyílik néhány remek lehetőség számára.

„Ha továbbra is úgy vezetek, ahogy tudok, és legyőzöm a csapattársam, akkor remélhetőleg 2016-ra egy futamgyőzelemre is képes autóban ülhetek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!