Grosjean az eltiltásból is a legtöbbet hozta ki

A Lotus francia versenyzője, Romain Grosjean elismerte, köszönhetően annak, hogy eltiltását töltötte az Olasz Nagydíjon, felismerte, az enstone-i alakulata milyen mértékben is támogatja őt.


A Lotus francia versenyzője, Romain Grosjean elismerte, köszönhetően annak, hogy eltiltását töltötte az Olasz Nagydíjon, felismerte, az enstone-i alakulata milyen mértékben is támogatja őt.

Grosjean baleset okozása miatt nem versenyezhetett a monzai versenyhétvégén, ám természetesen ott volt a csapattal, és a bokszból, illetve a bokszutca faláról kísérte figyelemmel a történéseket.

„Azt gondolom, számomra a legfőbb dolog az volt, hogy Monzában ott voltam a garázsban, és éreztem a csapat támogatását” – mondta a francia.

„Nagyon jó volt, és azt gondolom, ez olyasvalami, amire egy versenyzőnek szüksége van. Mi egy család vagyunk itt, és ez sokat jelentett számomra.”

A GP2-es sorozat tavalyi bajnoka emellett kiemelte, nagyon hasznos volt az is, hogy a mérnökökkel együtt követte nyomon az Olasz Nagydíj történéseit.

„Az is mindig nagyon hasznos, ha az ember ott van a bokszutca falánál a mérnökökkel, és látja az adatokat. Egy újabb perspektívából ismerheted meg az autó működését, és láthatod, hol vannak a különbségek, min lehet javítani, és így tovább.”

„Azt leszámítva, hogy az autóba ültem volna, úgy gondolom, a monzai hétvége volt a lehető legjobb módja annak, hogy felkészüljek Szingapúrra.”

Miközben csapattársa, Kimi Räikkönen 141 megszerzett ponttal továbbra is esélyes a bajnoki címre, Grosjean 76 egységgel a táblázat nyolcadik helyét foglalja el. Az ifjú versenyző elmondta, készen áll arra, hogy támogassa csapattársát.

„Nem mondanám, hogy a szezon hátralévő részében csak azért leszek itt, hogy támogassam őt. Ha lehetőségem lesz elérni a dobogót, vagy akár a győzelmet, akkor megpróbálom megragadni. Természetesen azt szeretném, ha a csapat a lehető legjobb eredményt érné el, ha pedig megnézzük, mennyi a pontkülönbség köztem és Kimi között, akkor be kell vallani, butaság volna kizárólag az én eredményeimet szem előtt tartani.”

„Reméljük, hogy fantasztikusan alakul a szezon vége számomra, illetve Kimi és az egész csapat számára.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS