Friss hírek

Grosjean az eltiltásból is a legtöbbet hozta ki

A Lotus francia versenyzője, Romain Grosjean elismerte, köszönhetően annak, hogy eltiltását töltötte az Olasz Nagydíjon, felismerte, az enstone-i alakulata milyen mértékben is támogatja őt.


A Lotus francia versenyzője, Romain Grosjean elismerte, köszönhetően annak, hogy eltiltását töltötte az Olasz Nagydíjon, felismerte, az enstone-i alakulata milyen mértékben is támogatja őt.

Grosjean baleset okozása miatt nem versenyezhetett a monzai versenyhétvégén, ám természetesen ott volt a csapattal, és a bokszból, illetve a bokszutca faláról kísérte figyelemmel a történéseket.

„Azt gondolom, számomra a legfőbb dolog az volt, hogy Monzában ott voltam a garázsban, és éreztem a csapat támogatását” – mondta a francia.

„Nagyon jó volt, és azt gondolom, ez olyasvalami, amire egy versenyzőnek szüksége van. Mi egy család vagyunk itt, és ez sokat jelentett számomra.”

A GP2-es sorozat tavalyi bajnoka emellett kiemelte, nagyon hasznos volt az is, hogy a mérnökökkel együtt követte nyomon az Olasz Nagydíj történéseit.

„Az is mindig nagyon hasznos, ha az ember ott van a bokszutca falánál a mérnökökkel, és látja az adatokat. Egy újabb perspektívából ismerheted meg az autó működését, és láthatod, hol vannak a különbségek, min lehet javítani, és így tovább.”

„Azt leszámítva, hogy az autóba ültem volna, úgy gondolom, a monzai hétvége volt a lehető legjobb módja annak, hogy felkészüljek Szingapúrra.”

Miközben csapattársa, Kimi Räikkönen 141 megszerzett ponttal továbbra is esélyes a bajnoki címre, Grosjean 76 egységgel a táblázat nyolcadik helyét foglalja el. Az ifjú versenyző elmondta, készen áll arra, hogy támogassa csapattársát.

„Nem mondanám, hogy a szezon hátralévő részében csak azért leszek itt, hogy támogassam őt. Ha lehetőségem lesz elérni a dobogót, vagy akár a győzelmet, akkor megpróbálom megragadni. Természetesen azt szeretném, ha a csapat a lehető legjobb eredményt érné el, ha pedig megnézzük, mennyi a pontkülönbség köztem és Kimi között, akkor be kell vallani, butaság volna kizárólag az én eredményeimet szem előtt tartani.”

„Reméljük, hogy fantasztikusan alakul a szezon vége számomra, illetve Kimi és az egész csapat számára.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!