Grosjean: Bőven van potenciál a fejlesztésekben - F1VILÁG.HU

Grosjean: Bőven van potenciál a fejlesztésekben

HIRDETÉS

Feledtetné az elmúlt versenyek kudarcait a hétvégi Német Nagydíjon a Lotus Forma-1-es csapatának versenyzője, Romain Grosjean.


Feledtetné az elmúlt versenyek kudarcait a hétvégi Német Nagydíjon a Lotus Forma-1-es csapatának versenyzője, Romain Grosjean.

A francia pilóta kiesett a múlt hétvégi Brit Nagydíjon, ahová csapata jelentős újításokkal érkezett meg. Grosjean elárulta, bőven van potenciál a fejlesztésekben, ám egyszerűen nem volt szerencséjük Silverstone-ban.

„Nem a múlt hétvégi volt a legjobb versenyem, elég frusztrálóra sikeredett” – mondta csalódottan a francia pilóta.

„Problémánk volt az első szárnnyal, ami csak egyre súlyosbodott a futam során, jelentős részét el is vesztettük. Nagy volt a vibráció, és nagyon nehéz volt vezetni az autót, szóval végül az volt a legjobb, ha feladjuk biztonsági okok miatt.”

Grosjean múlt hétvégén idén először tudta legyőzni csapattársát, Kimi Räikkönent az időmérőn, melynek természetesen nagyon örült.

„Az ember persze mindig szeretne gyorsabb lenni csapattársánál, szóval jó, hogy végre sikerült megelőznöm őt. Mindkettőnknek különféle fejlesztési csomag volt az autóján, szóval jó volt látni, hogy mindketten hasonló tempót tudtunk kihozni ezekből. Nyilván szeretnénk még gyorsabbak lenni, de még bőven lesznek újítások, és a legutóbbi fejlesztéseket is tanuljuk még, szóval van bennük potenciál.”

A Lotus versenyzője reméli, a következő versenyek jobban alakulnak majd az enstone-i gárda számára, mint a legutóbbiak.

„Különféle okok miatt a legutóbbi versenyek elég rosszul alakultak, szóval, ha most sikerülne összehozni néhány szolid hétvégét, akkor tisztességes eredményeket érhetnénk el, és értékes pontokat gyűjthetnénk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!