Friss hírek

„Grosjean büntetése egyenlő egy pofonnal”

Fotó: Bahrain GP

Megvédte versenyzőjét, Romain Grosjeant Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke: a szakember szerint nagyobb baleset is történhetett volna, ha a francia másképp dönt a rajtot követő hibájánál.

Grosjean a rajt után, a 3-as kanyarban keveredett nagy balesetbe, amikor csapattársa mögött elveszítette az irányítást autója felett, megpörgött, majd nem engedte el a gázról a lábát, és nagy tempóval visszacsúszott a pályára – eltalálva ezzel Pierre Gasly és Nico Hülkenberg autóját.

A baleset miat Grosjean 3 helyes rajtbüntetést kapott a következő, Monacói Nagydíjra, amit a csapatfőnök túlzónak érez.

„Ez olyan, mintha pofonvágnánk valakit, aki már a földön térdel” – nyilatkozta Steiner az esetet követően, és igyekezte megvédeni versenyzőjét.

„Megpróbált elmenni az útból. Bekanyarodott, és azt mondta, döntést kellett hoznia, hogy állva marad, vagy átmegy a pályán. Átment, és két autóval ütközött. Ha állva maradt volna, akkor lehet, hogy ötöt ütött volna ki, ezt nem tudjuk.”

Nemcsak a versenybírák, de az esetben érintett Nico Hülkenberg is úgy gondolja, Grosjean hibáztatható a balesetért: a német üzent a franciának, hogy kicsit el kellene gondolkodnia.

„Soha nem jó helyzet az, amikor a pálya közepén vagy, akármit is csinálsz. Számomra ez egy rajtbaleset” – folytatta Steiner. „Most nem túl jó a híre azzal kapcsolatban, amiket csinál, szóval könnyű célpont.”

„Igen, nem néz ki jól, amikor az út közepén kigyorsítasz, de másodpercek töredéke alatt születik döntés, és ő most úgy határozott, hogy átmegy a pályán.”

 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

„Grosjean büntetése egyenlő egy pofonnal”
Vettel: Az Aston Martinnak van egy előnye a Ferrarival szemben
Fotók: Ocon pályára vitte az Alpine új autóját
Vettel: A sprintfutam csak a problémák foltozgatása
Az Aston Martin szeretné a legjobbat kihozni Vettelből