Grosjean csalódott Verstappenben

A Lotus versenyzője, Romain Grosjean elárulta, kissé csalódott, az újonc Max Verstappen ugyanis nem kért tőle bocsánatot azok után, hogy legutóbb, Monacóban csúnyán kiütötte őt a versenyből.


A Lotus versenyzője, Romain Grosjean elárulta, kissé csalódott, az újonc Max Verstappen ugyanis nem kért tőle bocsánatot azok után, hogy legutóbb, Monacóban csúnyán kiütötte őt a versenyből.

Grosjeant pályafutása elején számos kritika érte vezetési stílusa miatt, Mark Webber egyszer például „mazsolának” titulálta, most pedig ő került abba a helyzetbe, hogy egy versenytársát kénytelen kritizálni.

Szerinte ugyanis Max Verstappen nem hajlandó elfogadni, hogy ő hibázott legutóbb, Monacóban, amikor autójával a Saint Devote kanyarban a francia Lotusának ütközött hátulról.

„Én is követtem el hibákat, elég sokat, majd elsőkörös mazsolának tituláltak – köszönöm, Mark –, ami fájt is egy kicsit” – mondta Grosjean csütörtökön, Kanadában.

„De tanultam ezekből a hibákból, erősebbé tettek engem. Dobogón is állhattam már, szóval egyáltalán nincs baj azzal, ha az embernek vannak balesetei, vagy hibázik egy-egy versenyen.”

„De a kulcs az, hogy ezeket elismerd, tanulj belőlük, és elnézést kérj azoktól, akiknek nekimentél.”

Amikor a franciát arról kérdezték, Verstappen bocsánatot kért-e a történtekért, megrázta a fejét, majd a következő felelte: „Ez elég kiábrándító. A futam után odamentünk a stewardokhoz, megütögettem a hátát, neki pedig azt kellett volna mondani, hogy ’bocs’. Aztán meg előállt azzal, hogy fékteszteltem, ami egyáltalán nem igaz, mivel később fékeztem, mint egy körrel korábban.”

„Szóval az ember nem ilyen dolgokat várna el. Mondom, amíg tanulsz belőlük, hibázhatsz. Max nagyon-nagyon tehetséges, és amit eddig csinált, az lenyűgöző, de elkövetett egy hibát, és nagyon kiábrándító, hogy úgy tűnik, ebből nem tanult. Még csütörtökön, a sajtótájékoztatón is azt mondta, hogy ugyanúgy fog vezetni, ahogy eddig.”

„A Forma-1 veszélyes üzem, ezt pedig nem szabad elfelejteni.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!