Grosjean csonttörések nélkül megúszta - F1VILÁG.HU

Grosjean csonttörések nélkül megúszta

HIRDETÉS
Csonttörések nélkül megúszta bahreini félelmetes balesetét Romain Grosjean – minderről a Haas Forma-1-es csapatát irányító Günter Steiner számolt be nemrég.
MUGELLO CIRCUIT, ITALY - SEPTEMBER 10: Romain Grosjean, Haas F1 during the Tuscany GP at Mugello Circuit on Thursday September 10, 2020, Italy. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

A francia pilóta a vasárnapi futam nyitókörében szenvedett brutális balesetet: a pályát szegélyező korlátnak vágódott, versenyautója pedig kettétört és kigyulladt.

Grosjean önerőből szállt ki versenygépéből, majd a pálya közelében lévő kórházba szállították mentőhelikopterrel.

Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva nemrég azt mondta, Grosjean nem szenvedett csonttörést a balesetben.

„Jól van, és úgy tűnik, nem tört el semmije” – mondta a szakember.

„Az égési sérülések miatt be vannak kötve a kezei. Épp most beszéltem vele telefonon, teljesen tiszták a gondolatai.”

Grosjean az éjszakát még kórházban tölti, mert az orvosok „bent akarják tartani őt”.

Steiner elárulta, Grosjean személyi edzője folyamatos kapcsolatban van a versenyző családjával.

„Azonnal felvette a kapcsolatot a feleségével. Jól ismerik egymást, szóval azonnal beszámolt neki a hírekről. Próbáltam hívni én is, gondolhatják, ilyenkor mennyire elfoglalt mindenki.”

A Haas csapatfőnöke azt mondja, egyelőre nem gondolkodtak azon, hogy kell-e helyettes Grosjeannak a következő két futamra.

Hirdetés

„Ismerve őt vissza akar térni, de majd holnap meglátjuk, amikor leveszik a kötéseket, mert fogalma sincs, hogy néz ki a karja. Számomra az egyetlen jó hír, hogy semmi rossz nem történt. Jó kezekben van, egészséges.”

„A többit majd holnap meglátjuk, amikor beszélünk az orvosokkal.”

Időközben az FIA is közleményt adott ki, ebben azt írják, a röntgenfelvételek megerősítették, hogy Grosjean csontjai nem törtek el, az éjszakát viszont kórházban tölti.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!