Friss hírek

Grosjean: Egy jó autóval bajnok lehetnék

Fotó: Haas F1 Team

Romain Grosjean, a Haas F1-es versenyzője úgy gondolja, meg tudná nyerni a világbajnokságot, amennyiben versenyképes autót vezetne.

Grosjean egyelőre nem tudott győzelmet szerezni a királykategóriában, valamint pole pozíció sincs a neve mellett, azonban a francia pilóta bízik benne, hogy még lehet olyan autója, amellyel versenyeket – és akár vb-címet tud nyerni.

„A két legjobb autó valamelyikét kell birtokolnod ahhoz, hogy versenyt nyerhess” – nyilatkozta Grosjean. „Ezzel tisztában vagyok, de azt hiszem, ha nekem adnák ezt az autót, akkor tudnék nyerni. Nem látom okát annak, miért ne lehetnék világbajnok egy napon.”

Annak ellenére, hogy nyerni még nem tudott a Forma-1-ben, Grosjean már 10 alkalommal állhatott dobogóra – jól emlékszik rá, hogy többször is csak a balszerencsén múlt, hogy nem az övé lett a futamgyőzelem.

„Volt két verseny, amit meg kellett volna nyernem, de a szerencse soha nem az én oldalamon állt. 2013-ban Németországban egyértelmű volt a győzelem, aztán a Marussiának elfüstölt a motorja, leállt, majd visszafelé kezdett gurulni a pályán. Bejött a Safety Car és Vettel nyert.”

„Aztán ott volt 2012-ben Valencia, amikor szintén győzhettem volna, de a generátor elromlott.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Grosjean: Egy jó autóval bajnok lehetnék
Élő közvetítés: Ismerkedj meg a 2021-es Mercedesszel!
Megmutatta új F1-esét a Mercedes!
Már a bemutató előtt mutogatja új autóját a Mercedes
Mazepin szeretné megváltoztatni az F1-es rajongók véleményét