Friss hírek

Grosjean: Ha a féket taposom, akkor is megtörténik a baleset

Fotó: Haas F1 Team

A Forma-1-es Spanyol Nagydíj első körében balesetező Romain Grosjean szerint akkor sem tudta volna elkerülni az ütközést a vasárnapi futam első körében, ha gáz helyett a fékpedált tapossa megpördülése során.

A Haas versenyzője a rajtot követően a 3-as kanyarban került nehéz helyzetbe, amikor elveszítette az uralmat versenyautója fölött.

Grosjean próbálta menteni a menthetőt, végig a gázon állva igyekezett visszanyerni az irányítást, próbálkozása azonban kudarcba fulladt, és a pályára visszacsúszó versenygépét Pierre Gasly és Nico Hülkenberg is telibe találta.

Hülkenberg az eset után azt mondta, Grosjeannak tanulnia kell az esetből, a Haas versenyzője azonban azt mondja, semmit sem tehetett, hogy elkerülje a balesetet.

„Elveszítettem a tapadást hátul, és próbáltam visszanyerni, amennyire csak tudtam, de nem jött össze” – mondta a svájci-francia versenyző a Sky Sports F1 televíziónak.

„Kétlem, hogy sokkal többet tehettem volna. Ha fékezek, az autó ugyanis visszacsúszott volna. Próbáltam a gázon maradni, hogy ne kerüljek szembe a többiekkel. Nem jött össze, de kétlem, hogy máshogy működött volna…”

„Ez egy emberi reflex, elég megnézni Nico Rosberg 2016-os, vagy Michael Schumacher 2010-es esetét. Ha fékezek, a pálya közepén maradok, és ugyanez történt volna. Sajnos ahogy újra megindult az autó a pálya felé, nehéz dolgom volt…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek