Grosjean is Ricciardót kritizálja - F1VILÁG.HU

Grosjean is Ricciardót kritizálja

Sergio Perez után Romain Grosjean, a Haas versenyzője is kritikával illette Daniel Ricciardót, miután az ausztrál versenyző az időmérőn gyorsköre előtt megelőzte őt.

Nagy forgalom alakult ki a kvalifikáció első szakaszának végén, a pálya utolsó kanyarjában, amikor többek között Sergio Perez, Daniel Ricciardo és Romain Grosjean is megkezdte volna gyorskörét. 

Ricciardo azonban nem várta meg, míg a többiek gyorsítanak, hanem megpróbálta megelőzni őket, hogy felmelegítse abroncsait – Grosjeant sikerült, azonban Perez nem hagyta magát. 

A Renault versenyzője elmondta, a számára kisebbik rossz döntést hozta, és úgy érzi, közösen „cseszték el” Perezzel.

Az időmérő után Perez „tiszteletlennek” nevezte Ricciardót, és Grosjean is úgy nyilatkozott, hogy az ausztrál egyáltalán nem volt úriember.

Azt hittem, van egy szóbeli megállapodásunk, de ennek most vége” – mondta Grosjean. „Természetesen az utolsó kanyarban mindig hektikus egy kicsit a dolog, és néhány autó különösen agresszív volt.”

„Daniel mögöttem volt, és mindenkit kikerült, hogy megkezdje a gyorskörét. Én Sergio mögött voltam, aztán hirtelen Daniel elém került. Láttam, hogy megpróbálta Perezt is megelőzni, de Sergio gyorsított, én pedig hagytam egy kis távolságot, mert sejtettem, hogy ez nem lesz jó.”

„Ez nem túl kedves dolog a hátul lévővel szemben, különösen, ha még van idő a körre.”

Grosjean tanácsot is adott a Renault versenyzőjének: „Kérd meg a csapatodat, hogy küldjenek ki előbb, ha nem akarsz a forgalomban ragadni.”

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén a Hungaroringen vendégeskedik, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be a Magyar Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!