Grosjean: Jóval felkészültebb vagyok, mint 2009-ben - F1VILÁG.HU

Grosjean: Jóval felkészültebb vagyok, mint 2009-ben

HIRDETÉS

A GP2-es sorozat idei bajnoka, Romain Grosjean elárulta, úgy érzi, a lehető legjobban felkészült arra, hogy visszatérjen a száguldó cirkuszba 2012-ben.


A GP2-es sorozat idei bajnoka, Romain Grosjean elárulta, úgy érzi, a lehető legjobban felkészült arra, hogy visszatérjen a száguldó cirkuszba 2012-ben.

Grosjean 2009-ben kapott lehetőséget a Renault csapatánál, miután a francia alakulat megvált Nelsinho Piquet-től.

A francia tehetség azonban nem tudott megmaradni a Forma-1-ben, ám most ismét jó esélyei vannak arra, hogy jövőre a nagyon között versenyezzen.

Grosjean elárulta, habár úgy érzi, fantasztikus lehetőséget kapott két évvel ezelőtt, meggyőződése, hogy nem volt ideális helyzetben.

„2009-ben furcsa lehetőséget kaptam, nem volt az igazi” – mondta a francia.

„Egy olyan lehetőség volt, amire nem mondhattam nemet, de nem a legideálisabb módja volt annak, hogy bekerüljek a Forma-1-be. Most mindent újraépítettünk, visszamentünk a GP2-be és megnyertük. Szóval jó lehetőség a jövőre nézve, hogy kétszer pályára gurulhatok majd a pénteki edzésnapon.”

Grosjean hozzátette, nehéz idők jártak rá a 2009-es évet követően, ám úgy érzi, mind emberileg, mind versenyzőként sikerült fejlődnie.

„A nehéz időkben az ember sokat tanulhat, és azt hiszem, most már sokkal felkészültebb vagyok. Mindig nehéz 100 százalékig készen állni a Forma-1-re, hiszen rendkívül nagy lépésről beszélünk minden máshoz képest, de úgy érzem, sokkal felkészültebb vagyok, mint akkor.”

„A 2009-es lehetőség fantasztikus volt, hiszen hét versenyen vehettem részt Fernando [Alonso] oldalán, de nehéz dolgom volt. Ha márciusban nincs helyed, és nem igazán tudod, mihez kezdj, akkor nehéz helyzetbe kerülsz.”

Hirdetés

„De ez a helyzet segített abban, hogy megerősödjem, és hogy az legyek, aki ma vagyok. A GP2-es szezon nagyon jó volt és megmutatta, hogy sikerült fejlődnöm olyan területeken, melyeken talán nem voltam olyan erős, mint szerettem volna.”

Grosjean elmondta, véleménye szerint mostanra a Renault-nál is pozitívabb a hangulat, mint volt 2009-ben.

„Biztos, hogy más. Én személy szerint jobban preferálom azt az atmoszférát, ami most van a csapatnál. Jobban is érzem magam. Szerintem nagy mosollyal ülhetek majd autóba, megpróbálom majd élvezni a pénteki lehetőségeket, miközben megpróbálom a lehető legjobb visszajelzéseket adni, és a lehető legjobb köridőt elérni.”

Amennyiben Robert Kubica jövőre nem tud visszatérni a Renault csapatához, úgy Grosjean előtt ismét megnyílhat az út a Forma-1 felé: a francia tehetség ezzel együtt elárulta, nem csak a brit-francia alakulat jöhet számításba.

„Még korai a jövőről beszélni, de Robert az egész mozgatórugója. Mindannyian abban reménykedünk, hogy sikeresen felépül, de még túl korai bármit is mondani a jövő évről.”

„Tárgyalásban állunk néhány csapattal, de még semmi nem dőlt el, szóval mindenkinek türelmesen kell várnia.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!