Grosjean magabiztosan várja az idei évet - F1VILÁG.HU

Grosjean magabiztosan várja az idei évet

HIRDETÉS

Romain Grosjean magabiztosan várja visszatérő évét a Forma-1-ben, miután csapata bemutatta vasárnap vadonatúj versenygépét az interneten.


Romain Grosjean magabiztosan várja visszatérő évét a Forma-1-ben, miután csapata bemutatta vasárnap vadonatúj versenygépét az interneten.

A francia pilóta legutóbb 2009-ben versenyzett a Forma-1-ben, méghozzá az elődcsapat, a Renault színeiben, miután menesztették a csalás-botrányba keveredett Nelsinho Piquet-t.

Az ifjú tehetség ugyan még csak pontot sem szerzett abban az évben, tavaly megnyerte az F1 előszobájának is emlegetett GP2-es bajnokságot, így abszolút magabiztosan várja az évet.

„A 2011-es szezon fantasztikus volt számomra a GP2-es bajnoki címmel, és a péntek reggeli edzésekkel, amiket a csapat színeiben, mint tartalékversenyző tölthettem el” – mondta a francia pilóta.

„Úgy érzem, jó leszek idén és nagyon büszke vagyok arra, hogy a csapat engem választott versenyzőjének.”

„A 2009-es szezonhoz képest annyi a különbség, hogy két évvel idősebb vagyok, de semmi komolyabb különbség. Viszont több területen is fejlődtem, ami különbséget eredményezhet.”

„A 2009-es év nagy segítség volt számomra: megmértettem sok dolgot, és felnőttem. Nem volt egyszerű, de sokat hozott a konyhára. A 2012-es Romain Grosjean egy kicsit másképpen látja a dolgokat. Fő célom, hogy élvezzem az elsőszámú szenvedélyemet, a Forma-1-et.”

Arra a kérdésre, hogy milyen érzés az egykori világbajnok, Kimi Räikkönen csapattársaként visszatérni a Forma-1-be, Grosjean a következőket mondta: „Nagyon boldog vagyok, hogy mellette versenyezhetek.”

„Egy kicsivel jobban ismerem a Pirelli abroncsait, de azt gondolom, nagyon sokat kaphatok tőle. Keményen kell dolgoznunk, közösen, hogy előre vigyük a csapatot, ami a legfőbb célunk.”

Hirdetés

„Mindannyian sokat várunk az idei évtől. Szinte az elejétől kezdve az utolsó simításokig végig kísértem az autó életét, és már alig várom, hogy láthassam a pályán. Az első négy tesztnap után már tisztább képünk lesz arról, hogy milyen esélyekkel várhatjuk az idei bajnokságot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!