Grosjean: Nem a Ferrari miatt szerződtem a Haashoz

Romain Grosjean állítja, nem azért szerződik a Haas Forma-1-es csapatához, hogy a későbbiekben majd esetleg célba vegye a Ferrari alakulatát.


Romain Grosjean állítja, nem azért szerződik a Haas Forma-1-es csapatához, hogy a későbbiekben majd esetleg célba vegye a Ferrari alakulatát.

A királykategória mezőnyéhez idén csatlakozó amerikai istálló szoros partnerséget ápol a Ferrarival, az előttünk álló idényben pedig a Romain Grosjean – Esteban Gutiérrez kettőssel vág neki a küzdelmeknek.

Habár sokak szerint azzal, hogy a Lotustól a Haashoz szerződött, Grosjean előtt megnyílhat az út a Ferrarihoz, a svájci-francia versenyzőt elmondása szerint nem ez motiválta.

„A Ferrari nyilván megkap majd minden adatot, illetve minden visszajelzést a mérnököktől. A legjobb, amit tehetek, hogy a legjobbat nyújtom és végzem a dolgom” – mondta a Haas versenyzője.

„Nem azért jöttem a Haashoz, hogy a Ferrarihoz kerüljek. Nem ez a lényeg. Azért szerződtem ide, mert tetszik a projekt. Azt gondolom, a csapat sikeres lehet. Ez egy amerikai istálló, a piac pedig óriási, szóval ez is jót tehet a Forma-1-nek.”

„Természetesen az álom mindig a Ferrari. A Ferrari pedig jó versenyzőket akar, ha pedig a lehető legjobb leszel, akkor esélyed is lehet arra, hogy odakerülj.”

Grosjean kifejtette, nem számít arra, hogy a Haas ugyanúgy szenvedni fog majd az első években, mint a Forma-1 mezőnyéhez legutóbb csatlakozott Manor, Caterham vagy HRT – melyek közül utóbbi kettő már nem is szerepel a királykategóriában.

„Ez egy egyedi helyzet. Ez egy új istálló, de mégsem, mert az autónak működnie kell, nem szabad, hogy nagy drámák legyenek, mert a legtöbb dolog a Ferraritól érkezik.”

„Ami a csapat működési részét illeti, el kell érnünk, hogy a csapat tagjai jól tudjanak együtt dolgozni és megértsék a szoftvert, de remek szakemberek érkeznek, és a Ferrari támogatása is adott.”

„Vannak tehát kockázatok, de szerintem elég jók lehetünk.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS