Grosjean: Nincs az az isten, hogy nemet mondjak a Ferrarinak

A Haas rutinos versenyzője, Romain Grosjean azt mondja, nem mondott még le arról, hogy egy napon a Ferrari versenyzője legyen.


A Haas rutinos versenyzője, Romain Grosjean azt mondja, nem mondott még le arról, hogy egy napon a Ferrari versenyzője legyen.

A svájci-francia versenyző bevallottan annak reményében csatlakozott a Haas istállóhoz, hogy az ugródeszkául szolgálhat majd számára a jövőben. Grosjean célja ugyanis nem más, minthogy egy napon a Ferrari versenyzője legyen, mely csapat technikai partnerségben áll a mezőnyhöz idén csatlakozott Haasszal.

A Ferrari azonban nemrég jelentette be, hogy 2017-ben és a Sebastian Vettel – Kimi Räikkönen párossal vág neki az F1-es bajnokságnak.

„Mindig vannak pletykák, és igen, soha nem rejtettem véka alá, hogy egy napon a Ferrari versenyzője akarok lenni” – mondta Romain Grosjean a Hungaroringen.

„Az autóversenyzésben soha nem tudhatod – lehet, hogy eljön a nagy nap, de az is lehet, hogy soha. Én versenyeket akarok nyerni, világbajnokká akarok válni, ezért is versenyzem a Forma-1-ben. Ehhez azonban kell egy jó autó, márpedig nem minden csapat tudja megadni ezt a bizonyos autót. Talán 3 vagy 4 a mezőnyben.”

„És jó időben kell lenned jó helyen. Néha összejön, de van, hogy soha nem kapsz esélyt. Másfelől viszont nagyszerű tapasztalatot jelent az, hogy a Haasnál versenyezhetek. Nem bánok semmit a csapatváltással kapcsolatban, és remekül érzem magam itt. Fontos szerepem van a csapatnál, és a pályafutásom szempontjából is nagyszerű, hogy itt versenyzem.”

Arra a kérdésre, hogy 2018-ra jó pozícióban lehet-e ahhoz, hogy a Ferrarihoz szerződjön, Grosjean így válaszolt: „Nem tudom. Azt tudom, hogy Ferrari-motor van az autómban, a Ferrari mérnökeivel dolgozom, akik tudják, én hogyan végzem a munkám. És párszor már álltam dobogón pályafutásom során, ami mindig segíthet abban, hogy az ember nagycsapathoz kerüljön.”

„Remélem, hogy én leszek a favorit az ülésre, de fogalmam sincs. Viszont jól érzem itt magam. Ha azonban esélyt kapok arra, hogy a Ferrarihoz menjek, nincs az az isten, hogy nemet mondjak! 8 éves korom óta imádom a Ferrarit, és világbajnok akarok lenni.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!