Grosjean nyerte a második tesztnapot Jerezben

Romain Grosjean végzett az élen a Forma-1-es csapatok jerezi tesztsorozatának második napján, szerdán. A Lotus versenyzője mögött Paul di Resta és Daniel Ricciardo zárt.


Romain Grosjean végzett az élen a Forma-1-es csapatok jerezi tesztsorozatának második napján, szerdán. A Lotus versenyzője mögött Paul di Resta és Daniel Ricciardo zárt.

A száguldó cirkusz mezőnye ma tovább folytatta a tegnap megkezdett munkát Spanyolországban – volt, aki ezúttal is eredményes programot teljesített, ám volt olyan is, akit ezúttal is a technika ördöge hátráltatott.

Lewis Hamilton például első hivatalos tesztnapján mindössze 15 kört tudott megtenni: a brit pilóta fékhiba miatt a gumifalnak ütközött Mercedesével, és mivel autója komolyabb sérüléseket szenvedett a balesetben, a nap hátralévő részében már nem is tudott pályára gurulni.

Hasonlóképp járt Luiz Razia is – kinek szerződtetését ma reggel jelentette be a Marussia. Az ifjú versenyző motorhiba miatt állt meg a pályán, és bár a csapat mindent megtett azért, hogy délután újra pályára hajthasson, végül erre nem került sor.

A legjobb köridőt Romain Grosjean futotta meg a Lotussal. A francia versenyző 1:18.218-es idővel zárt az élen, mögötte az ismét igencsak eredményes napot teljesítő Paul di Resta zárt. A skót versenyző 95 kört tett meg ma, a nap végére pedig átadta a volánt a Force India tesztpilótájának, James Rossiternek.

A harmadik Daniel Ricciardo, míg a negyedik Mark Webber lett, őket Nico Hülkenberg is az imént már említett Hamilton követte.

Sergio Pérez ma hivatalosan is bemutatkozott a McLaren színeiben: a mexikói tehetség először vezethette a patinás gárda MP4-28-as versenygépét, mellyel összesen 81 kört tett meg ma. Legjobb ideje 1,3 másodperccel maradt el az élen végző Grosjeanétól, mögötte pedig Felipe Massa és a Williams tavalyi modelljével köröző Pastor Maldonado végzett.

A Caterhamnél ismét Giedo van der Garde rótta a köröket, aki 88 megtett kör után lett tizenegyedik. A sort a már említett Razia zárta 5 másodperces hátránnyal.

A tesztek holnap tovább folytatódnak Jerezben.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!