Friss hírek

Grosjean: Nyilvánvaló, hogy kivételeztek Hamiltonnal

A Haas versenyzője, Romain Grosjean biztos benne, a Brit Nagydíj stewardjai csak azért nem büntették meg az őt feltartó Lewis Hamiltont, mert a Mercedes versenyzője a világbajnoki címért harcol.

Hamilton a silverstone-i időmérő utolsó szegmensében akadályozta a mögötte érkező Grosjeant, aki a Haas számításai szerint nagyjából 3 tizedmásodpercet veszített emiatt.

A stewardok természetesen megvizsgálták az esetet, ám végül nem büntették Hamiltont.

„A stewardok arra jutottak, hogy bár Grosjeanra talán hatással volt Hamilton jelenléte a 16-os kanyarban, a francia versenyzőt nem tartották fel” – áll az indoklásban.

Grosjean elárulta, nagyon meglepte őt a versenybírók döntése.

„Meglep a fogalmazás: ’a hátul érkező versenyzőt nem tartották fel’. Ha az ember 0,35 – 0,4 másodpercet veszít 1 kanyaron belül, és azt nem minősítik feltartásnak, az elég meglepő számomra.”

„Tudom, hogy zajlik egy küzdelem a világbajnoki címért az élen, de mi is abban a helyzetben vagyunk, hogy olyan keményen harcolunk, ahogy a srácok az élen – és engem ma feltartottak. A szabályok pedig világosak.”

„Talán, ha más versenyző tartott volna fel, lenne valami. Néha úgy érzem, hogy kettős mérce van…”

Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint Hamiltonnal kivételeztek-e, Grosjean így felelt: „Azt gondolom, a bajnoki címért folyó küzdelem komoly fontossággal bír…”

„De ismétlem magam: mi is olyan keményen harcolunk, mint ezek a srácok. Rengetegen dolgoznak a csapatnál, és igen, két kanyaron belül veszítettem 0,35 másodpercet.”

„Nagyon világosak a szabályok az időmérőn, és 10 autóval a Q3-ban az nem kellene, hogy problémát okozzon…”

A francia hozzátette, a stewardokkal még nem beszélt az esetről, de továbbra is úgy érzi, nem következetesek a versenybírók.

„Én Kínában 5 rajthelyes büntetést kaptam, mert túl gyors voltam a dupla sárga zászlós jelzésnél, ma pedig veszítettem egy pozíciót, és nem történt semmi…”

„Frusztráló néha ez a következetlenség, és az, hogy sok múlik azon, ki követi el az adott manővert.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!