Grosjean óvatosan nyilatkozik a Lotus tempójáról - F1VILÁG.HU

Grosjean óvatosan nyilatkozik a Lotus tempójáról

HIRDETÉS

Magabiztos az első előszezoni tesztet követően, ám ezzel együtt óvatosságra int a Lotus istálló ifjú versenyzője, Romain Grosjean.


Magabiztos az első előszezoni tesztet követően, ám ezzel együtt óvatosságra int a Lotus istálló ifjú versenyzője, Romain Grosjean.

A francia tehetség két napon át róhatta a köröket a csapat új autójával, az E20-as modellel az elmúlt héten. Habár elmondása szerint a konstrukció jóval kezelhetőbb, mint a Renault tavalyi versenygépe, óva int attól, hogy messzemenő következtetéseket vonjunk le a teszt eredményeiből.

„Az autó kezelése jobb, mint tavaly” – mondta Grosjean az Autosport című brit szaklapnak nyilatkozva. „Remekül működött, és igazán jó volt vezetni. Nem mondanám azt, hogy könnyű, hiszen egy Forma-1-es autót vezetni soha nem könnyű, de nagyon élvezetes volt, lehetett játszani vele, ami fontos.”

Habár a riválisok szerint is meggyőző volt a Lotus jerezi teljesítménye, Grosjean továbbra is óvatosan nyilatkozott az E20-as tempójáról.

„Természetesen jobban szeretnék ilyen pozícióban lenni, mint az ellenkezőjében, ez kétségtelen. Remélem, igazuk van a riválisoknak, de mi óvatosan kezeljük ezt a dolgot.”

„A pénteki tesztnap jól alakult. Délután főként a hosszabb etapokkal voltunk elfoglalva. Jó kezdőponttal rendelkezünk. Sok adaton rághatjuk át magunkat a következő tesztig. Jó, hogy egy hetünk lesz arra, hogy kielemezzük őket.”

Az előszezon második kollektív tesztsorozata február 21-én kezdődik majd meg Barcelonában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!