Grosjean: Péreznek el kellene fogadnia a bírálatot - F1VILÁG.HU

Grosjean: Péreznek el kellene fogadnia a bírálatot

A Lotus versenyzője, Romain Grosjean szerint Sergio Péreznek meg kellene tanulnia elfogadni a bírálatokat annak érdekében, hogy jobb versenyzővé váljon.


A Lotus versenyzője, Romain Grosjean szerint Sergio Péreznek meg kellene tanulnia elfogadni a bírálatokat annak érdekében, hogy jobb versenyzővé váljon.

A mexikói pilóta a Kanadai Nagydíj utolsó körében ütközött össze a williamses Felipe Massával, az incidens után pedig öt rajthelyes büntetést kapott a soron következő spielbergi futamra.

 

Pérez mindazonáltal tartja magát ahhoz, nem ő volt az egyetlen, aki hibázott, véleménye szerint Massa is ludas volt a balesetben.

Romain Grosjean, a Lotus pilótája úgy nyilatkozott, a mexikói versenyzőnek meg kellene tanulnia elfogadni a kritikákat.

„Ha fejlődni akarsz, el kell fogadni a bírálatot” – mondta a francia, amikor arról kérdezték, mik a főbb különbségek Pérez, valamint az ő korábbi incidensei közt.

„Ha az embernek rossz napja van az autóban, ki kell derítenie, mit csinálhatna jobban, újra kell gondolnia a dolgokat. A kritikák arra valók, hogy előrébb mozdítsák az embert.”

Grosjean elárulta, a 2012-es, balesetekkel teli év után pszichológussal dolgozott azért, hogy felülkerekedjen problémáin.

„Esetemben az volt a helyzet, hogy kulcsfontosságú pillanatokban rossz döntéseket hoztam. Nincs nagy különbség a helyes és helytelen döntés között… Keményen kellett dolgoznom, amit meg is tettem a pszichológusommal – és még mindig együtt dolgozunk.”

„Egy ponton nálam minden a futamgyőzelemről szólt: a rajtvonaltól az első kanyarig, majd a kockás zászlóig minden a győzelemről szólt.”

„Nem ez volt pályafutásom legszebb időszaka. Komoly mentális erőre van szükség ahhoz, hogy feláll a rajtrácsra, amikor mindenki téged ostoroz.”

Grosjean hozzátette, neki személy szerint nincs problémája Pérez vezetési stílusával.

„Mindenkinek megvan a maga véleménye a Pérez – Massa incidensről. Nekem eddig nem volt komoly gondom Sergióval idén. Nem hiszem, hogy van bárki is a mezőnyben, aki különösen veszélyes lenne.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Grosjean: Péreznek el kellene fogadnia a bírálatot
Leclerc: Érdekes volt kipróbálni a Ferrari új fejlesztéseit
Verstappen szerint több előzés lehet Barcelonában
Alonso örül, mert működnek az Aston Martin fejlesztései
Hamilton: Momentán küszködöm azzal, hogy a top 10-be kerüljek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!