Friss hírek

Grosjean: Räikkönen és Alonso „meglepően” hasonlóak

164 Forma-1-es versenyen rajthoz állt már, így kétségkívül az egyik legrutinosabb a mai mezőnyben Romain Grosjean. A francia pilótának eddig nem volt könnyű pályafutása, hiszen nagyon kemény csapattársak ellen is kellett küzdenie. Most egy interjúban elárulta, miben hasonlít leginkább Fernando Alonso és Kimi Räikkönen.

Grosjean 2009-ben Alonso, 2012-ben és 2013-ban pedig Räikkönen csapattársa volt a Renault-nál – illetve utóbbi versenyző esetében a Lotusnál.

A két versenyző kétségkívül sokat letett már az asztalra: Alonso kétszer, Räikkönen pedig egyszer lett világbajnok, és miközben sokan azt gondolják, teljesen különbözőek a versenypályán, Grosjean szerint valójában nagyon is hasonlítanak.

„Alonso mellett kezdtem a Forma-1-ben, aztán visszatértem Räikkönen mellé, most pedig Kevin [Magnussen] oldalán versenyzem. Szóval igen, elég nehéz dolgom volt eddig. Sokat tanultam Fernandótól és Kimitől, meglepő módon hasonlóan” – mondta a francia versenyző a minap egy interjúban.

„Sokan azt gondolják, nagyon különbözőek, de hasonló módon álltak hozzá a versenyhétvégékhez. Úgy kezdtek neki az első szabadedzésnek, hogy már a vasárnap délutáni versenyre fókuszáltak – ez volt az, ami számított.”

„Nem érdekelte őket, hogy gyorsak vagy lassúak voltak-e a szabadedzésen, arra összpontosítottak, hogy felkészüljenek a versenyre. Fiatalon az ember gyors akar lenni minden edzésen, aztán tanul belőle és azt gondolja, ’oké, ezek a körülmények most, de vasárnap mások lesznek, szóval változtassunk rajta, és eszerint dolgozzunk.”

Grosjean azt mondja, mostani csapattársa, Kevin Magnussen is nagyon kemény versenyző, akit igazán nehéz legyőzni a versenypályán.

„Nos, Kevin gyors. Nagyon gyors. Szóval kemény csapattárs. Egy igazi viking, soha nem adja alább. Lenyűgöző” – fogalmazott.

„Korábban nem kedveltem, amikor nem voltam a csapattársa. De amikor ugyanannál a csapatnál versenyeztek, és tudod, hogy a tőle telhető legjobbat nyújtja ahhoz, hogy pontokat szerezzen az istállónak, az lenyűgöző.”

„Igen, volt pár ütközésünk tavaly, de átbeszéltük ezeket és változtattunk azon, ahogy egymással versenyzünk, mivel más volt a nézőpontunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!