Grosjean reméli, Koreában több szerencséje lesz majd

Több szerencsében bízik a Koreai Nagydíjat megelőzően a Lotus Forma-1-es csapatának versenyzője, Romain Grosjean, aki legutóbb, Szingapúrban egy műszaki hiba miatt nem láthatta meg a kockás zászlót.


Több szerencsében bízik a Koreai Nagydíjat megelőzően a Lotus Forma-1-es csapatának versenyzője, Romain Grosjean, aki legutóbb, Szingapúrban egy műszaki hiba miatt nem láthatta meg a kockás zászlót.

Problémái ellenére Grosjean remekelt Szingapúrban – a harmadik helyről rajtolhatott a versenyen, és saját bevallása szerint dobogóra állhatott volna, ha motorhiba miatt nem kell feladnia az éjszakai küzdelmet.

A Lotus versenyzője megpróbálta maga mögött hagyni a történteket, és reméli, az előttünk álló koreai hétvégén több szerencséje lesz majd.

„Nagyon pozitívak az érzéseim” – nyilatkozta a francia.

„Jó autónk volt Szingapúrban, így Koreában is ütőképesek lehetünk. Az, hogy a bajnokság ezen késői szakaszában a legjobb háromba kvalifikáltuk magunkat, jól mutatja, hogy még mindig erős csomaggal rendelkezünk, ha tehát hasonló tempóval tudunk előrukkolni a következő versenyeken is, akkor jók lehetünk.”

„Mint mindig, most is a lehető legjobb eredményt szeretnénk elérni. Remélhetőleg nem fognak megismétlődni azok a problémák, melyek Szingapúrban hátráltattak bennünket, és melyek egyáltalán nem könnyítették meg a dolgunkat. Jó volna, ha egy kicsit több szerencsénk lenne, és simán menne a pénteki edzésnap, és sikerülne egy újabb jó eredményt elérni az időmérőn, és aztán a másnapi versenyen.”

Grosjean már a pénteki szabadedzéseken is műszaki gondokkal bajlódott Szingapúrban, ennek ellenére szombaton csapattársával, Kimi Räikkönennel ellentétben képes volt beleszólni az élen zajló küzdelmekbe.

„Nehezen alakult legutóbb a péntekünk, mert nem tudtunk sok időt a pályán tölteni, de aztán szombaton fantasztikus volt a harmadik helyen végezni. És a verseny is egészen jól alakult egészen addig, amíg problémánk nem támadt, és fel nem kellett adnunk a küzdelmet. Nem voltam túl boldog!”

„Szerintem egy második, vagy harmadik hely elérhető lett volna. Jól taktikáztunk azzal, hogy kijöttünk a bokszba a biztonsági autós fázis alatt, és jó helyen érhettünk volna célba, de sajnos a motorom másképp gondolta. A csapat megpróbálta orvosolni a problémát egy extra kiállás alkalmával, de sajnos nem jött össze, így kénytelenek voltunk kiállni.”

„De erős autónk van, remek csapatunk, és továbbra is a maximumot nyújtjuk, ahogy azt tettük az előző versenyeken is, hogy amilyen hamar csak lehet, ismét az élen legyünk. Remélhetőleg Koreában több szerencsénk lesz majd.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!