Grosjean sörrel engesztelné elütött szerelőjét - F1VILÁG.HU

Grosjean sörrel engesztelné elütött szerelőjét

HIRDETÉS

Mozgalmasan alakult a Spanyol Nagydíj versenye a Lotus csapat számára – a futam furcsa és izgalmas pillanatairól ők gondoskodtak.


Mozgalmasan alakult a Spanyol Nagydíj versenye a Lotus csapat számára – a futam furcsa és izgalmas pillanatairól ők gondoskodtak.

Pastor Maldonado hátsó szárnyán sérülés keletkezett, a csapat pedig úgy határozott, hogy a mozgó alkatrészt egyszerűen leszedik az autóról – a venezuelai pilóta így hátsó szárnyának jobb oldalsó eleme nélkül folytatta a futamot.

Habár a verseny idő előtt véget ért számára, Maldonado úgy érzi, versenyről versenyre bizonyítják, hogy képesek a jobb teljesítményre.

„Elég jó versenyünk volt az elején, a stratégiánk is jól működött, de aztán az autó sérülése miatt úgy alakult, hogy egy plusz kiállásra volt szükség. Az autóban megvan a sebesség, ez biztos, és minden versenyen azt mutatjuk, hogy megvan a lehetőségünk a pontszerzésre. Idő kérdése, hogy mikor érünk el jobb eredményt. Alig várom Monacót.”

Romain Grosjean számára sem volt izgalommentes a verseny – a francia Fernando Alonsóhoz hasonlóan nem tudott megállni a bokszban, így túlcsúszott és ellökte az emelőt tartó csapattagot. A szerelő megsérült, azonban szerencsére nem súlyosan.

„Ez egy kemény és eseménydús verseny volt. Először is örülök, hogy senki nem sérült meg komolyabban a bokszkiállásom során. A hátsó gumijaim nagyon elkoptak, ezért nem tudtam időben megállni. Nagyon ijesztő pillanat volt számomra, de talán még inkább az volt a csapat számára. De mindenki rendben volt, tartozom nekik egy sörrel!”

Grosjean elmondta, emellett technikai gondjai is adódtak, de egyetért csapattársával abban, hogy az autó fejlődése látható.

„A futamon elment a negyedik sebességem, ami kihívást jelentett számomra. Kemény verseny volt, de örülök, hogy pontot szereztünk már sorozatban harmadszor és büszkék lehetünk arra, amit ma elértünk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!