Grosjean sörrel engesztelné elütött szerelőjét

Mozgalmasan alakult a Spanyol Nagydíj versenye a Lotus csapat számára – a futam furcsa és izgalmas pillanatairól ők gondoskodtak.


Mozgalmasan alakult a Spanyol Nagydíj versenye a Lotus csapat számára – a futam furcsa és izgalmas pillanatairól ők gondoskodtak.

Pastor Maldonado hátsó szárnyán sérülés keletkezett, a csapat pedig úgy határozott, hogy a mozgó alkatrészt egyszerűen leszedik az autóról – a venezuelai pilóta így hátsó szárnyának jobb oldalsó eleme nélkül folytatta a futamot.

Habár a verseny idő előtt véget ért számára, Maldonado úgy érzi, versenyről versenyre bizonyítják, hogy képesek a jobb teljesítményre.

„Elég jó versenyünk volt az elején, a stratégiánk is jól működött, de aztán az autó sérülése miatt úgy alakult, hogy egy plusz kiállásra volt szükség. Az autóban megvan a sebesség, ez biztos, és minden versenyen azt mutatjuk, hogy megvan a lehetőségünk a pontszerzésre. Idő kérdése, hogy mikor érünk el jobb eredményt. Alig várom Monacót.”

Romain Grosjean számára sem volt izgalommentes a verseny – a francia Fernando Alonsóhoz hasonlóan nem tudott megállni a bokszban, így túlcsúszott és ellökte az emelőt tartó csapattagot. A szerelő megsérült, azonban szerencsére nem súlyosan.

„Ez egy kemény és eseménydús verseny volt. Először is örülök, hogy senki nem sérült meg komolyabban a bokszkiállásom során. A hátsó gumijaim nagyon elkoptak, ezért nem tudtam időben megállni. Nagyon ijesztő pillanat volt számomra, de talán még inkább az volt a csapat számára. De mindenki rendben volt, tartozom nekik egy sörrel!”

Grosjean elmondta, emellett technikai gondjai is adódtak, de egyetért csapattársával abban, hogy az autó fejlődése látható.

„A futamon elment a negyedik sebességem, ami kihívást jelentett számomra. Kemény verseny volt, de örülök, hogy pontot szereztünk már sorozatban harmadszor és büszkék lehetünk arra, amit ma elértünk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS