Friss hírek

Grosjean szerint áttörést jelentett a kínai hétvége

Igazi áttörésként élte meg a múlt hétvégi Kínai Nagydíjat a Lotus versenyzője, Romain Grosejan – a francia 11 hónap után tudott újra pontot szerezni az F1-ben, csapata pedig idei első egységeit gyűjtötte be.


Igazi áttörésként élte meg a múlt hétvégi Kínai Nagydíjat a Lotus versenyzője, Romain Grosejan – a francia 11 hónap után tudott újra pontot szerezni az F1-ben, csapata pedig idei első egységeit gyűjtötte be.

Grosjean úgy nyilatkozott, bárcsak kitörölhetné pályafutásából a rendkívül gyengére sikeredett 2014-es esztendőt – akkor mindössze kétszer, Spanyolországban és Monacóban jött össze a pontszerzés.

A Lotus versenyzője mindazonáltal nagyon elégedett azzal a fejlődéssel, amit az istálló – főképp a Mercedes motorjainak köszönhetően – elért.

Grosjean nyolcadik lett a sanghaji időmérőn, a futamot pedig a hetedik pozícióban zárta.

Amikor az AUTOSPORT című angol szaklap arról faggatta, áttörésnek tekinthető-e a kínai eredmény, így felelt: „Igen. Úgy hiszem, mindannyian próbáljuk elfelejteni a tavalyi évet és továbblépni idén.”

„Amikor beugrottam az E23-asba, rögtön jó érzéseim voltak az autóval kapcsolatban, és azt gondoltam, ez egy igazán jó versenyautó, szeretem vezetni.”

„Ez volt az első lépés, de mindannyiunk számára fontos, hogy most már azt látjuk, pontokat szereztünk.”

Grosjean azt mondja, az autó sebessége már az első teszten jól látszott, és ismerik azokat a területeket, melyeken fejlődniük kell – ez azonban időigényes folyamat lesz.

„Már az első naptól kezdve tudjuk, pontosan min kell javítanunk. Két abszolút világos terület van. Barcelonában is egyértelműek voltak, mint ahogy Melbourne-ben, Szepangban és Kínában is.”

„Szóval nagyon pozitív dolog, hogy valahányszor dolgozunk az autóval, tudjuk, hogy ez a két problémánk van, itt tudnánk még időt nyerni, szóval ezeken kell dolgoznunk.”

„Meggyőződésem, hogy kemény munka folyik a gyárban és a szélcsatornában azért, hogy fejlődjünk, és remélhetőleg Bahreinben ki is próbálhatunk néhány dolgot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!