Grosjean szerint jó lehet Ausztriában a Lotus

A Lotus versenyzője, Romain Grosjean reméli, a tavalyi évvel ellentétben idén sikerül majd jól szerepelniük az Osztrák Nagydíjnak otthont adó Red Bull Ringen.


A Lotus versenyzője, Romain Grosjean reméli, a tavalyi évvel ellentétben idén sikerül majd jól szerepelniük az Osztrák Nagydíjnak otthont adó Red Bull Ringen.

Az enstone-i gárda az elmúlt évben sokat küszködött autójával, emiatt pedig Ausztriában sem tudtak jó eredményt elérni versenyzői.

Grosjean abban bízik, idén másképp lesz, ráadásul szeretné feledtetni a múlt hétvégén, Kanadában történteket, amikor is összeütközött a Manor versenyzőjével, Will Stevensszel.

„A kanadai hétvége nagy részében erősek voltunk – az időmérővel elégedettek voltunk, az autó pénteken és szombaton is jónak tűn” – mondta Grosjean.

„A versenyen azonban nem volt meg a tempónk, amikor viszont a lágy gumikra váltottunk, jók lettek a köridők. Jó eredményért voltunk harcban, de ütköztem az egyik Manorral – szerencsések voltunk, hogy végül a tizedik helyre vissza tudtuk küzdeni magunkat.”

„A lekörözés soha nem könnyű, mivel gyorsan utolérjük a lassabb autókat, és nem tudni, hogy mikor veszik észre a kék zászlókat, illetve azt, hogy mikor és hogyan akarnak elengedni.”

„Azt gondoltam, nagyobb különbség volt köztünk az egyenesben, és már megelőztem Will Stevenst. Szóval a kanyar bejáratára koncentráltam. Meglepődtem, amikor összeütköztünk, és tényleg azt hittem, hogy ő jött nekem hátulról.”

„Amikor visszanéztem az esetet, egyértelművé vált, hogy én hibáztam, és azonnal elnézést is kértem a csapattól, mert rengeteg energiát fektettek az autóba. A verseny után nem találkoztam Willel, de Ausztriában beszélek majd vele. Ez egy olyan hiba volt, amit biztosan nem fogok újra elkövetni.”

Miután a Lotus idén már a Mercedes erőforrásait használja a Forma-1-ben, a motorigényes Red Bull Ringen jobbak lehetnek az esélyei, mint 2014-ben.

„Jó esélyünk van arra, hogy idén jól szerepeljünk Ausztriában. Tavaly egy évtized után tért vissza ide a Forma-1, tanultuk a pályát, a beállításokkal ismerkedtünk, és akkoriban sok problémánk volt az autóval is” – magyarázta a francia.

„A gumikat nem tudtuk jól működtetni, és a fékek sem voltak az igaziak, szóval frusztráló hétvége volt. De idén jobb helyzetben lehetünk, és alig várom már, hogy a pályán legyek.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!