Grosjean szerint nincs messze a győzelem - F1VILÁG.HU

Grosjean szerint nincs messze a győzelem

HIRDETÉS

Másodikként ért célba a bajnokság hetedik versenyén, a Kanadai Nagydíjon, Romain Grosjean célja pedig nem más, hogy a következő futamokon a győzelemért szálljon harcba.


Másodikként ért célba a bajnokság hetedik versenyén, a Kanadai Nagydíjon, Romain Grosjean célja pedig nem más, hogy a következő futamokon a győzelemért szálljon harcba.

A francia pilóta úgy véli, már Valenciában esélyük lehet erre, ám mindehhez az kell, hogy javítsanak egykörös teljesítményükön, ha ugyanis jobb pozícióból várhatják a rajtot, nagyobb esélyük lehet vasárnap délután.

„Egyáltalán nem vagyunk olyan távol a győzelemtől” – nyilatkozta Grosjean.

„Muszáj, hogy jobban teljesítsünk az időmérőn. Idén ez a terület nem tartozik az erősségeink közé, ám dolgozunk rajta. Kanadában elég nehéz volt a pénteki és szombati nap számunkra, ám sikerült sokat tanulni az autóról, ami a következő futamokon hasznunkra válhat.”

A Lotus versenyzője elmondta, bár céljuk természetesen az első győzelem, az idei évben a következetesség nagyon fontos.

„Minden versenyhétvégének úgy kell nekifognunk, hogy a győzelemre törekszünk. Ám főként abban bízom, hogy tudunk javítani az időmérős teljesítményen. Remek dolog az élen csatázni, de nagyon szoros a küzdelem, szóval az a legfontosabb, hogy sok pontot gyűjtsünk. Ha kezdettől fogva erős hétvégénk lesz, akkor a dobogóért, vagy akár a futamgyőzelemért harcolhatunk. Az időmérő után majd kiderül, hogy állunk, de remélhetőleg esélyünk lesz arra, hogy újabb jó eredményt érjünk el.”

Grosjean csapattársa, Kimi Räikkönen nem villogott az elmúlt versenyeken, ám kíváncsian várja, mire lesz képes az E20-as konstrukció hétvégén, Valenciában.

„Összességében kissé csalódott voltam, mivel többet is kihozhattunk volna a montreali hétvégéből” – mondta a finn, akinek a differenciálművel akadtak problémái Kanadában.

„Viszont így is sikerült pontokat szerezni, és ez a legfontosabb, különösen, hogy olyan szoros a küzdelem az idei szezonban.”

Hirdetés

„Imádok nyerni, és mindig erre törekszem. Valenciában még soha nem nyertem, szóval ez egy remek cél. Amikor utoljára versenyeztem itt, harmadik lettem a hatodik helyről rajtolva, ami nem olyan rossz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Grosjean szerint nincs messze a győzelem
Így áll az F1-es pontverseny az imolai hétvége után
Leclerc az F1Világnak: Különleges lesz újra azokon az utcákon versenyezni, ahol gyerekként még busszal jártam!
Norris az F1Világnak: Dolgozunk azon, hogy jobbak legyünk a lassú kanyarokban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!