Grosjean: Szinte új autója lesz mindenkinek Barcelonában

Romain Grosjean, Baku,
Fotó: Haas
A Haas versenyzője, Romain Grosjean szerint a csapatok többsége gyakorlatilag új autót visz majd pályára a hétvégén esedékes Forma-1-es Spanyol Nagydíjon.

Az első európai versenyhelyszínre a száguldó cirkusz alakulatai rendre komoly újításokkal érkeznek, és nem lesz ez másképp idén sem.

Romain Grosjean szerint „majdhogynem mindenkinek B-autója lesz” Barcelonában, reményei szerint pedig csapata, a Haas ütőképes lesz majd a katalán ringen, ahol egyébként jó formát mutatott az elmúlt években.

„Önök is tudják, mindenkinek komoly fejlesztései lesznek” – mondta a francia pilóta. „Szóval majdhogynem arról van szó, hogy mindenkinek B-autója lesz itt, ezért az állás változhat.”

„Azt gondolom, nagyon fontos, hogy a fejlesztéseink jó irányba menjenek. Azért is fontos ez, mert tudjuk, hogy mire vagyunk képesek itt. Meglátjuk, hogy meg tudjuk-e ismételni a remek teljesítményt, és megérthetjük, hová tűnt el a versenytempónk.”

A Haas csapata az elmúlt időszakban sokat küszködött a Pirelli 2019-es abroncsaival, de függetlenül a csapat „jelentős” fejlesztéseitől, Grosjean szerint a gumiteljesítmény nem jelent majd problémát Spanyolországban.

„Komoly energiák vannak ezen a pályán, úgyhogy nem aggódom amiatt, hogy nem tudjuk majd működtetni a gumikat. Érdekes, mert a téli teszteken kétségkívül jól működtettük őket. Szóval jó kis teszt lesz az, hogy vajon visszatérve is sikerül-e ezt megtenni Barcelonában – hiszen tudjuk, hogy az autónk gyors lehet itt.”

Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke elárulta, rengeteg minden megváltozik majd az amerikai istálló versenyautóján a hétvégére.

„Az autó sok eleme fog változni: az első szárny, a padlólemez, rengeteg kisebb elem, mint például a tükrök” – magyarázta a szakember.

„Rengeteg adatunk van. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy négy verseny után is stimmelnek ezek, és működnek a fejlesztések is. Várjuk már, hogy lássuk, hogyan állunk a téli tesztekhez képest.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései