Grosjean: Szinte új autója lesz mindenkinek Barcelonában - F1VILÁG.HU

Grosjean: Szinte új autója lesz mindenkinek Barcelonában

HIRDETÉS
A Haas versenyzője, Romain Grosjean szerint a csapatok többsége gyakorlatilag új autót visz majd pályára a hétvégén esedékes Forma-1-es Spanyol Nagydíjon.
Romain Grosjean, Baku,

Az első európai versenyhelyszínre a száguldó cirkusz alakulatai rendre komoly újításokkal érkeznek, és nem lesz ez másképp idén sem.

Romain Grosjean szerint „majdhogynem mindenkinek B-autója lesz” Barcelonában, reményei szerint pedig csapata, a Haas ütőképes lesz majd a katalán ringen, ahol egyébként jó formát mutatott az elmúlt években.

„Önök is tudják, mindenkinek komoly fejlesztései lesznek” – mondta a francia pilóta. „Szóval majdhogynem arról van szó, hogy mindenkinek B-autója lesz itt, ezért az állás változhat.”

„Azt gondolom, nagyon fontos, hogy a fejlesztéseink jó irányba menjenek. Azért is fontos ez, mert tudjuk, hogy mire vagyunk képesek itt. Meglátjuk, hogy meg tudjuk-e ismételni a remek teljesítményt, és megérthetjük, hová tűnt el a versenytempónk.”

A Haas csapata az elmúlt időszakban sokat küszködött a Pirelli 2019-es abroncsaival, de függetlenül a csapat „jelentős” fejlesztéseitől, Grosjean szerint a gumiteljesítmény nem jelent majd problémát Spanyolországban.

„Komoly energiák vannak ezen a pályán, úgyhogy nem aggódom amiatt, hogy nem tudjuk majd működtetni a gumikat. Érdekes, mert a téli teszteken kétségkívül jól működtettük őket. Szóval jó kis teszt lesz az, hogy vajon visszatérve is sikerül-e ezt megtenni Barcelonában – hiszen tudjuk, hogy az autónk gyors lehet itt.”

Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke elárulta, rengeteg minden megváltozik majd az amerikai istálló versenyautóján a hétvégére.

„Az autó sok eleme fog változni: az első szárny, a padlólemez, rengeteg kisebb elem, mint például a tükrök” – magyarázta a szakember.

„Rengeteg adatunk van. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy négy verseny után is stimmelnek ezek, és működnek a fejlesztések is. Várjuk már, hogy lássuk, hogyan állunk a téli tesztekhez képest.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!