Grosjeant is leszerződtette a Renault

A Lotus Renault GP harmadik számú versenyzőjeként tér vissza a Forma-1-ben a királykategóriában korábban már megfordult Romain Grosjean.


A Lotus Renault GP harmadik számú versenyzőjeként tér vissza a Forma-1-ben a királykategóriában korábban már megfordult Romain Grosjean.

A svájci születésű francia pilóta 2009-ben debütált a száguldó cirkuszban a Renault istálló színeiben, amikor a csapat megvált Nelsinho Piquet-től.

A Renault az idényt követően végül megvált tőle, és 2010-ben a Robert Kubica – Vitaly Petrov versenyzőpárossal vágott neki a bajnoki küzdelmeknek, mely felállás idén is változatlan marad.

Az időközben a Lotus érkezésével brit színekre váltó osztag nemrégiben jelentette be, hogy tesztpilótának leigazolták a malajziai Fairuz Fauzy-t, Grosjean azonban a minap megerősítette, ő is a csapattal tart 2011-ben.

„2011-ben visszatérek harmadik számú versenyzőként a Lotus Renault színeiben, és az egész szezont végigversenyzem a GP2 és a GP2 Ázsia sorozatokban a DAMS csapattal” – nyilatkozta a 24 éves versenyző.

„Harmadik versenyzőként sok tapasztalatra tehetek szert: ott lehetek a paddockban, találkozhatok emberekkel és megérthetem, mi okozott gondot számomra első F1-es évemben. A célom az, hogy 2012-ben ismét versenyezzek.”

Grosjean hozzátette, nem szégyelli a 2009-es idény második felében nyújtott teljesítményét, hiszen Fernando Alonso csapattársaként kellett felállnia a rajtrácsra.

„A motorsportban az embernek mindig jó helyen kell lennie jó időben. Amikor én a Renault-hoz kerültem, egyáltalán nem ez volt a helyzet.”

„Ami a teljesítményt illeti, soha nem szégyelltem, amit csapattársamhoz, Fernando Alonsóhoz képest elértem. Igaz, hogy a rajtrácson messze voltunk egymástól, de amikor 2-3 tizeddel vagy lemaradva tőle, az nem hiszem, hogy annyira rossz lenne.”

A Lotus Renault egyébként hétfőn, Valenciában rántja le a leplet vadonatúj versenyautójáról, az R31-es konstrukcióról, és a prezentáción várhatóan Grosjean szerződtetését is bejelenti a csapat.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS