Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Grosjeant meglepte, hogy mindkettejüket kirúgják

A Haas Forma-1-es csapatának versenyzője, Romain Grosjean elismerte, meglepődött azon, hogy az amerikai istálló őt és csapattársát, Kevin Magnussent is kiteszi a 2020-as idény végén.

A csapat csütörtökön jelentette be, sem Grosjean, sem Magnussen szerződését nem hosszabbítja meg, így az istálló jövőre egy teljesen új párossal folytatja a versenyzést a Forma-1-ben.

Günther Steiner csapatfőnök Portugáliában elárulta, a tehetség mellett az anyagiak is szerepet játszanak majd a versenyzőpáros kiválasztásában. Úgy tudni, jó eséllyel a Haas a Mick Schumacher – Nikita Mazepin kettőssel vág neki a 2021-es bajnokságnak.

Grosjean elárulta, a koronavírus-járvány nehéz helyzetet teremtett szerte a világon, ő pedig abszolút megérti a csapat döntését. 

Amikor arról kérdezték, meglepte-e a Haas döntése, Grosjean így felelt: „Igen, egy kicsit.”

„Azt tudtam, hogy közülünk egyvalakit vélhetően elküldenek év végén, mivel furcsa lett most a világ körülöttünk, a koronavírus-járvány pedig nehéz financiális környezetet teremtett sok vállalat számára. Úgyhogy tudtam, hogy egyikünknek mennie kell.”

„Amikor Günther felhívott, mondtam is neki, hogy számítottam arra, hogy egyikünknek mennie kell, ő viszont azt felelte, ’nem, financiális okok miatt mindkettőtőket ki kell rúgnom’. De teljesen megértem. Kemény év volt ez a COVID miatt sok iparban, rengeteg vállalat megszenvedte.”

„A csapat más utat választ most, én pedig a legjobbakat kívánom nekik a jövőre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!