Grosjeant meglepte, hogy mindkettejüket kirúgják - F1VILÁG.HU

Grosjeant meglepte, hogy mindkettejüket kirúgják

HIRDETÉS
A Haas Forma-1-es csapatának versenyzője, Romain Grosjean elismerte, meglepődött azon, hogy az amerikai istálló őt és csapattársát, Kevin Magnussent is kiteszi a 2020-as idény végén.
ALGARVE INTERNATIONAL CIRCUIT, PORTUGAL - OCTOBER 22: Romain Grosjean, Haas F1, and Kevin Magnussen, Haas F1, in the press conference during the Portuguese GP at Algarve International Circuit on Thursday October 22, 2020, Portugal. (Copyright Free for Editorial Use Only. Credit: FIA Pool / LAT Images)

A csapat csütörtökön jelentette be, sem Grosjean, sem Magnussen szerződését nem hosszabbítja meg, így az istálló jövőre egy teljesen új párossal folytatja a versenyzést a Forma-1-ben.

Günther Steiner csapatfőnök Portugáliában elárulta, a tehetség mellett az anyagiak is szerepet játszanak majd a versenyzőpáros kiválasztásában. Úgy tudni, jó eséllyel a Haas a Mick Schumacher – Nikita Mazepin kettőssel vág neki a 2021-es bajnokságnak.

Grosjean elárulta, a koronavírus-járvány nehéz helyzetet teremtett szerte a világon, ő pedig abszolút megérti a csapat döntését. 

Amikor arról kérdezték, meglepte-e a Haas döntése, Grosjean így felelt: „Igen, egy kicsit.”

„Azt tudtam, hogy közülünk egyvalakit vélhetően elküldenek év végén, mivel furcsa lett most a világ körülöttünk, a koronavírus-járvány pedig nehéz financiális környezetet teremtett sok vállalat számára. Úgyhogy tudtam, hogy egyikünknek mennie kell.”

„Amikor Günther felhívott, mondtam is neki, hogy számítottam arra, hogy egyikünknek mennie kell, ő viszont azt felelte, ’nem, financiális okok miatt mindkettőtőket ki kell rúgnom’. De teljesen megértem. Kemény év volt ez a COVID miatt sok iparban, rengeteg vállalat megszenvedte.”

„A csapat más utat választ most, én pedig a legjobbakat kívánom nekik a jövőre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!