Gutiérrez: A szingapúri remeklés nem egyszeri volt - F1VILÁG.HU

Gutiérrez: A szingapúri remeklés nem egyszeri volt

HIRDETÉS

A Sauber istálló újonc versenyzője, Esteban Gutiérrez úgy érzi, építeni tud arra az időmérős teljesítményre, mellyel Szingapúrban bejutott a legjobb tíz közé.


A Sauber istálló újonc versenyzője, Esteban Gutiérrez úgy érzi, építeni tud arra az időmérős teljesítményre, mellyel Szingapúrban bejutott a legjobb tíz közé.

A mexikói tehetség a Q2-ben a hetedik legjobb időt érte el, és bár a kvalifikáció harmadik szakaszában új gumi hiányában nem tudott ismételni, ráadásul a versenyen a túlzott gumikopás miatt visszacsúszott a 12. helyre, úgy érzi, optimistán várhatja a bajnokság hátralévő versenyeit.

„Nagyon erőteljes érzés volt, hiszen ezt hasznosítani tudom majd a jövőben” – mondta Gutiérrez az AUTOSPORT-nak.

„Ha egy ilyen kört meg tud tenni az ember az időmérőn, akkor egy más szintre kerül, erre pedig építeni lehet a továbbiakban. Más pályákon talán nem leszünk ilyen erősek az időmérőn, de legalább fejlődhetünk a megfelelő irányba, ami nagyon fontos.”

Gutiérrez elismerte, csalódott, hogy nem tudott még pontot szerezni, de állítása szerint a szingapúri verseny nagyon fontos lépés volt pályafutásában.

Miután a bajnokság első felében sokat küszködött, és rendre alulmaradt csapattársával, Nico Hülkenberggel szemben, Szingapúrban jobbnak bizonyult az időmérőn a németnél.

„Nyilván frusztráló, hogy így alakult eddig a szezon, de az ember mindent belead, és a versenyen is a legjobbat próbáltam nyújtani. Az ember mindig szeretne feljebb lépni, és folyamatosan fejlődni, de ez a tapasztalattal együtt jön.”

„Ez a verseny egy újabb lépés volt karrieremben, és szeretnénk továbbra is előre haladni a következő versenyeken, még ha nagy kihívás vár is ránk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!