IMOLAGP

Gutiérrez: Egy győzelemmel ért fel a tizenegyedik hely

Egy győzelemmel ért fel a múlt vasárnap, Barcelonában megszerzett 11. pozíció a Sauber újonca, Esteban Gutiérrez számára.


Egy győzelemmel ért fel a múlt vasárnap, Barcelonában megszerzett 11. pozíció a Sauber újonca, Esteban Gutiérrez számára.

A mexikói tehetség számára nehezen indult a szezon, és az elmúlt versenyeken komoly nyomás alatt versenyzett, a pontszerzésre ugyanis eddig még nem volt alkalma.

A múlt hétvégi Spanyol Nagydíjon azonban mindössze 3 tizedmásodperccel maradt el a tizedik pozíciótól, noha a futamot csak a tizenkilencedik helyről kezdhette meg, mivel az időmérő után megbüntették Kimi Räikkönen feltartása miatt.

Gutiérrez ráadásul a versenyt is vezette egy ideig, sőt, az ő nevéhez fűződik a futam leggyorsabb köre is.

„Nagyon különleges hétvége volt ez számomra” – mondta a 21 esztendős pilóta.

„Szeretnék köszönetet mondani a csapatnak, mert türelmesek voltak velem, és megadták a megfelelő kommunikációt és eszközöket ahhoz, hogy fejlődjek versenyzőként. Ez nagyon fontos azt követően, hogy az első négy futamon nem úgy jöttek össze a dolgok, ahogy szerettük volna.”

„Úgy érkeztünk meg az ötödik verseny helyszínére, hogy pontot akarunk szerezni, de végül csak egy tizenegyedik helyre futotta, és még ha nem is sikerült a pontszerzés, ez az eredmény egy győzelemmel ér fel.”

„Nekem személy szerint ez volt a legfontosabb előrelépés.”

A Sauber csapata egyetért Gutiérezzel, és nagyszerű eredményként értékeli a múlt hétvégén látottakat.

„Nem igazán kérhettünk volna ennél többet tőle” – mondta Monisha Kaltenborn csapatfőnök az AUTOSPORT-nak.

„Jó köridőket futott a versenyen, sőt, vezetett is egy ponton. A tempójában soha nem kételkedtünk, mindig elég gyors volt, csupán a versenyhétvégék rutinja, és az erő hiányzott a futamokon.”

„Nagyon sok nyomást helyezett magára az első versenyeken, és mi is így tettünk vele. Elkövetett néhány hibát, de Spanyolországban egész hétvégén egy hibát sem vétett. Jó kerékcseréi voltak, jó versenyt futott, egyszóval elégedettek vagyunk vele.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!