Gutiérrez: Elfogadhatatlanok a Ferrari motorgondjai - F1VILÁG.HU

Gutiérrez: Elfogadhatatlanok a Ferrari motorgondjai

HIRDETÉS

Esteban Gutiérrez szerint egész egyszerűen elfogadhatatlanok azok a megbízhatósági problémák, melyek csapatát, a Saubert hátráltatták a 2014-es Forma-1-es bajnokság eddig eltelt részében.


Esteban Gutiérrez szerint egész egyszerűen elfogadhatatlanok azok a megbízhatósági problémák, melyek csapatát, a Saubert hátráltatták a 2014-es Forma-1-es bajnokság eddig eltelt részében.

A mexikói versenyző csupán a tizenötödik helyen zárta a múlt hétvégi Belga Nagydíjat, miután ki kellett cserélnie motorjának vezérlőelektronikáját.

Ezt megelőzően autójában ugyancsak problémák voltak a Ferrari erőforrásával – nem is egy, hanem öt alkalommal.

„A helyzet tarthatatlan. Budapesten olyan helyzetben voltunk, hogy pontokat szerezhettünk volna, de technikai gondok miatt ez nem jött össze, szóval nagy veszteség ért bennünket” – mondta Gutiérrez.

„Budapest óta ötször volt technikai problémánk. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy megoldjuk ezeket, mert sok pályaidőt veszítünk, és nyilvánvalóan így nem is tudunk annyit kihozni az autóból, amennyit szeretnénk.”

„Be kell vallani, nem elfogadható számunkra ez a helyzet. Nekem pedig tovább kell fókuszálnom, és nyomást kell gyakorolni azokra a területekre, melyeken gyengék vagyunk, mert meg kell bizonyosodnunk arról, hogy nem fordulnak elő ismét ezek a problémák.”

A Sauber csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn megerősítette, vannak problémák a Ferrari-motorokkal, ám kifejtette, mindegyik műszaki probléma más természetű volt eddig, emiatt pedig nehézkes a megoldásuk is.

„Egyszerűbb lenne, ha mindig ugyanaz menne tönkre, hiszen akkor arra kellene csak fókuszálnunk. De mindig valami más jött elő” – mondta a szakember.

„Abszolút megértem, hogy [Gutiérrez] elfogadhatatlannak tartja a helyzetet, hiszen eleve kevés időt tölthet csak pályán, és még akkor is gondok vannak az autóval. Aggasztó ez a helyzet a Ferrarinak is, hiszen természetesen ők sem akarják, hogy ilyen problémák felmerüljenek.”

Hirdetés

A Ferrari csapata az AUTOSPORT-nak megerősítette, szorosan együttműködnek a Sauberrel annak érdekében, hogy megoldják a gondokat.

„A megbízhatóság komoly indikátora a teljesítménynek idén, ezt már az év elején is tudtuk. Tisztában voltunk azzal is, hogy a bajnokság második felében ennek nagyobb jelentősége lesz” – mondta a csapat szóvivője.

„Amennyire csak lehet, megpróbáljuk támogatni két partnercsapatunkat, a mi érdekünk is, hogy megoldjuk ezeket a problémákat, szóval bőven vannak dolgok, melyekből tanulhatunk motorunk versenyképességét illetően.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!