Friss hírek

Gutiérrez: Ennél már nem is lehetne rosszabb

Esteban Gutiérrez elárulta, csapata, a Sauber egész egyszerűen nem tud felülkerekedni azokon az autóval kapcsolatos problémákon, melyek az idei szezonban hátráltatják.


Esteban Gutiérrez elárulta, csapata, a Sauber egész egyszerűen nem tud felülkerekedni azokon az autóval kapcsolatos problémákon, melyek az idei szezonban hátráltatják.

A svájci kiscsapat számára rémálomszerűen indult az idei évad, az eddig eltelt 9 versenyen egyszer sem sikerült a legjobb tíz közé kvalifikálniuk magukat versenyzőinek, akiknek ráadásul a pontszerzés sem jött még össze.

Gutiérrez elárulta, a csapat nem tud megoldás találni a motorral és az aerodinamikával kapcsolatos problémákra.

„Azt gondolom, egyszerű a magyarázat, mivel nincs elég leszorítóerő az autón, illetve nem elég jó a hajtáslánc. A szabályok miatt ezen nem tudunk változtatni, mivel a motoron nem lehet fejleszteni idény közben” – mondta a mexikói.

„Ami pedig az autót illeti: egy olyan csapat vagyunk, melynek nincs akkora költségvetése, mint a nagycsapatoknak ahhoz, hogy mindent megváltoztassunk. Szóval jelen pillanatban kockáztatunk. Próbáljuk feltérképezni az autót, különféle hozzáállásokkal próbálkozunk, mert be vagyunk szorulva.”

„Emiatt valószínűleg nem leszünk túl következetesek, de tovább kell folytatnunk a keresést.”

Guttiérrez hozzátette, nem valószínű, hogy csapata teljesítménye jelentősen feljavul majd az év második felére, ahogy az elmúlt évben.

„Nem azért kerültünk olyan helyzetbe, mert a tavalyi év olyan különleges lett volna. A gumik változtak a szezon közben, és valami szokatlannal találkoztunk, idén viszont nem ez a helyzet. A szélcsatorna tekintetében igazából nem vagyunk messze az elvárásoktól, szóval nincs semmi, ami hirtelen változtatni tudna a helyzeten. Hinnünk kell magunkban, meg kell értenünk, hogy nem ülhetünk a babérjaink azt várva, hogy a sült galamb a szánkba repül.”

„Tavaly nagyon jók voltunk a gyors kanyarokban, amikor tehát ilyen jellegű pályára érkeztünk, azt gondoltuk, jó lehetőségek várnak ránk. Idén viszont minden helyszínen gyenge az autónk. Mondhatnám azt is, ennél már nem lehetne rosszabb a helyzet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek