Gutiérrez: Több segítség kell az újoncoknak

Jobban kellene segítenie az ifjú versenyzőket a Forma-1-nek, állítja a Sauber ifjú tehetsége, Esteban Gutiérrez, aki szerint a jövő évi szabályváltozások miatt a tapasztalatlan pilóták még nehezebb helyzetbe kerülhetnek.


Jobban kellene segítenie az ifjú versenyzőket a Forma-1-nek, állítja a Sauber ifjú tehetsége, Esteban Gutiérrez, aki szerint a jövő évi szabályváltozások miatt a tapasztalatlan pilóták még nehezebb helyzetbe kerülhetnek.

Az érvényben lévő tesztkorlátozások miatt Gutiérrezre és a többi újoncra nagy feladat várt 2013-ban, az eredmények csak a bajnokság második felében kezdtek el jönni a mexikói számára.

Az új, V6-os turbómotorok, valamint a többi szabályváltozás még inkább megnehezíti majd a tapasztalatlan pilóták dolgát, éppen ezért a Forma-1-nek segítő kezet kellene nyújtania.

„Meg kell találni a megfelelő kompromisszumokat, hogy folytatni tudd, és a csapatoknak is dönteniük kell prioritásaikat tekintve. Az újoncoknak nehéz dolguk van, ahogy azt idén, illetve tavaly is láthattuk már” – mondta Gutiérrez.

„Jövőre pedig szintén nagy kihívás vár rájuk az új dolgok, az új szabályok miatt, több dologra kell odafigyelniük, a csapatoknak pedig a versenyzők fejlesztésén kívül több mindenre kell fókuszálniuk.”

„Szóval fontos a tapasztalat, és az is, hogy megfelelő hozzáállással vágjunk neki az évnek, mert nagy kihívás lesz.”

Egyelőre két újonc versenyző szerződtetését erősítették meg a csapatok a jövő évre: Kevin Magnussen a McLaren, Daniil Kvyat pedig a Toro Rosso színeiben debütál.

Gutiérrez idén azt követően érkezett meg a Forma-1-be, hogy harmadikként zárta a GP2-es bajnokságot. Idén 6 pontot szerzett a királykategóriában.

A 22 esztendős tehetség elárulta, nehéz dolga volt idén, főleg azért, mert a Saubernek nincsen szimulátora.

„Nagy kihívás volt, az emberek pedig nem látják át pontosan, mi is a helyzet, és mi történik valójában. A Saubernél nincs szimulátorunk, ami még jobban megnehezíti a dolgunkat. Más csapatoknál ez rendelkezésre áll, így a versenyzők kidolgozhatnak különféle vezetési technikákat.”

„A helyzet nem volt egyszerű a szezon közepén a csapat gazdasági helyzetét tekintve, nagy volt a nyomás. Újoncként rengeteg energiát felemészt az, hogy megbirkózzon az ember mindezzel. De túl kell élni, és motiváltnak kell maradni.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS