Verstappen vs. Ocon

Gyáva volt a Ferrari a leggyorsabb körhöz

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto elárulta, nem merték bevállalni, hogy kihívják a bokszba Charles Leclerc-t a verseny végén azért, hogy friss gumikkal megfuthassa a leggyorsabb kört, ezáltal bezsebelje a plusz 1 pontot.

A monacói versenyző közvetlenül csapattársa, Sebastian Vettel mögött haladt az Ausztrál Nagydíj utolsó harmadában, és közel fél perces előnyre tett szerint a mögötte autózó Kevin Magnussenhez (Haas) képest.

Adott volt tehát a lehetőség arra, hogy a Ferrari pozícióvesztés nélkül kihívja őt friss gumikért, melyekkel harcba szállhatott volna a leggyorsabb körért járó 1 pontért.

Mattia Binotto viszont elárulta, nem mertek kockáztatni.

„Igen, gondolkodtunk rajta” – vallotta be a Ferrari csapatfőnöke.

„De minden kerékcsere kockázatot hordoz magában. Sokkal fontosabb volt, hogy mindkét autónk biztonságban célba érjen.”

Binotto kifejtette, a verseny végén utasították Leclerc-t arra, hogy tartsa a pozícióját Vettel mögött.

„Nem akartuk veszélybe sodorni az eredményt, arra törekedtünk, hogy mindkét autó célba érjen. Vettel a közepes keverékű gumikon volt kint, és nem igazán boldogult ezzel a keverékkel. Semmi értelme nem volt annak, hogy Leclerc támadja Vettelt.”

„Ha nem nyerhetjük meg a versenyt, akkor annyi pontot kell gyűjtenünk, amennyit csak lehet. Mi erre törekednünk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Videó: A legjobb onboard-felvételek az Ausztrál Nagydíjról

A Mercedes győzelmével zárult a 2019-es Forma-1-es idény első versenye, és bár a melbourne-i idénynyitónál láttunk már jóval izgalmasabb versenyeket is, azért bőven voltak látványos momentumai az Ausztrál Nagydíjnak. A lenti lejátszó elindítása után a ’Megtekintés a Youtube-on’ feliratra kattintva megnézheted a legjobb belső kamerás felvételeket Melbourne-ből.

Mercedes: A Ferrari autójával nincs gond, csak a beállításokkal

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt gyanítja, a Ferrari azért küszködött az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon, mert rossz irányba indult el az autó beállításaival. A szakember szerint a maranellóiak idei versenyautója nagyon erős lesz a bajnokság további részében.

Friss hírek