Gyengélkedik a Red Bull Szingapúrban, Sainz volt a leggyorsabb a harmadik szabadedzésen - F1VILÁG.HU

Gyengélkedik a Red Bull Szingapúrban, Sainz volt a leggyorsabb a harmadik szabadedzésen

HIRDETÉS
A Ferrari, a Mercedes és a McLaren is jobb időt autózott Szingapúri Nagydíj harmadik szabadedzésén Max Verstappennél, aki továbbra sem találja a ritmust az utcai pályán.
Carlos Sainz Ferrari

Fizikailag az év legnagyobb kihívását jelentő pályájára látogatott el a mezőny, ahol a harmadik szabadedzés helyi idő szerint késő délután, naplementében zajlott. A pénteki edzésnapot követően az élmezőnyben a legkeményebb munka talán a Red Bullra várt, a címvédő csapat ugyanis nagyon nem találta a ritmust az utcai pályán, és ez egyelőre ma is érezteti a hatását. Az autó egyensúlyával továbbra sem voltak kibékülve a pilóták, Max Verstappen ráadásul túl agresszív felváltásokra is panaszkodott, amit a szabadedzés utolsó perceiig sem sikerült megoldaniuk. A kétszeres világbajnok ebből fakadóan három tizedmásodperces hátránnyal csak a negyedik helyen zárt.

Az energiaitalosok pillanatnyi gyengeségét egyszerre három másik istálló igyekszik kihasználni. A pénteket domináló Ferrari továbbra is a leggyorsabb a pályán, a vörösök autója nagyon sokat nyer a kanyarokból való agresszív, de stabil kigyorsításainak köszönhetően. Mellettük stabilan mozog még a Mercedes és a McLaren autója is, így az időmérő edzésen kis túlzással akár Carlos Sainz jóslata is bejöhet. A spanyol pilóta szerint akár öt csapat is versenyben lehet a pole-pozícióért.

Az élen tehát Sainz zárt 1:32,065-ös körrel, mögötte 69 ezredmásodperces lemaradással George Russell zárt a második, Lando Norris pedig 238 ezredes hátránnyal a harmadik helyen.

A Szingapúri Nagydíj harmadik szabadedzésének végeredménye:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!