Gyors a McLaren a Hungaroringen, de rajtelsőséget ne várjunk tőle - F1VILÁG.HU

Gyors a McLaren a Hungaroringen, de rajtelsőséget ne várjunk tőle

A McLaren mindkét Forma-1-es pilótája a rajongók elvárásait próbálta enyhíteni a Magyar Nagydíj pénteki napján, miután Lando Norris az első és a második szabadedzésen is az első ötben végzett.

Pozitív napot zárt a Hungaroringen az idén nehézségekkel küzdő McLaren, ami Lando Norris révén az első szabadedzésen a negyedik, a másodikon pedig a második helyet szerezte meg pénteken. Utóbbin mindössze 0,217 másodperccel zárt a legjobb idő mögött, ami jelentős előrelépés a múlt hétvégi Francia Nagydíjhoz képest, ahol 1,1 másodpercet kapott a pole-pozíciós pilótától. Az óriási javulás ellenére Norris leszögezte, ne várjunk a McLarentől csodát.

„Úgy tűnik, ez a pálya jobban fekszik nekünk, de a második szabadedzéseken mindig gyorsabbak vagyunk, mint a hétvégék hátralévő részeiben. Az időmérőre való felkészülés érdekében másokhoz képest kicsit feljebb tekertük a motort. Tudjuk, hogy mások, különösen a Ferrari, a Red Bull és a Mercedes várhatóan szombaton ugranak nagyot előre. Reális pozícióban végeztünk, és Paul Ricard-hoz képest valószínűleg kicsit előrébb léptünk. Arra nem számítok, hogy a pole-ért fogunk harcolni, a célunk az, hogy Franciaországhoz képest előrébb végezzünk” – próbálta enyhíteni a rajongók elvárásait.

Norris szavait visszhangozta Daniel Ricciardo, aki 0,427 másodperces hátrányban az ötödik helyen zárta az FP2-t. Szerinte is kizárt az első rajthely megszerzése, hiszen az egy héttel ezelőtti franciaországi fordulón akkora hátrányban voltak az élmezőnyhöz képest, amit képtelenség néhány nap alatt ledolgozni.

„A többiek helyzetét nem ismerem, de szerintem ma délelőtt is versenyképesek voltunk. Remélhetőleg jelent valamit, hogy mindkét szabadedzésen jól mentünk, de a rajongók sajnálatára a pole-pozícióért nem leszünk harcban. Ezt realistaként, nem pesszimistaként mondom. Szerintem jó napot zártunk, kétségkívül jó lendülettel kezdtünk. Talán a pálya is kedvez nekünk, de emellett tudom, hogy kicsit sikerült előrébb is lépnünk” – fogalmazott a nyolcszoros futamgyőztes.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!