Gyors és megbízható motort követel a Red Bull a Renault-tól - F1VILÁG.HU

Gyors és megbízható motort követel a Red Bull a Renault-tól

HIRDETÉS
Fotó: Bahrain GP

„Gyors és megbízható” motort akar mihamarabb a Renault-tól a Red Bull Forma-1-es csapata – nyilatkozta Dr. Helmut Marko azok után, hogy Daniel Ricciardo műszaki hiba miatt esett ki a vasárnapi Bahreini Nagydíj legelején.

A csapatnál abban bíztak, esélyük lesz majd a győzelemre a sivatagi pályán, ám feltételezhetően az energiatároló hibája miatt Ricciardo már a második körben feladta a versenyt – másodpercekkel azután, hogy csapattársa, Max Verstappen összeütközött Lewis Hamiltonnal, ami később a holland kieséséhez vezetett.

Ha az energiatárolót nem tudják megjavítani Ricciardo autójában, akkor a hétvégi Kínai Nagydíjon egy újat kell beépíteni, ami azt feltételezi, hogy az ausztrálra rajtbüntetés vár majd a szezon során, hiszen ebből az egységből egy idényen belül csak kettőt lehet felhasználni.

Ráadásul a Red Bullnak már az előszezonban is volt hasonló gondja, ezért Dr. Helmut Marko, az energiaital-gyárosok motorsport-tanácsadója azonnali megoldást követel a Renault-tól.

„Ricciardo problémája nem először fordult elő” – mondta a Marko a Motorsport.com kérdésére.

„Mit lehet tenni, ha egy technikai hiba teljesen megállít? És balszerencsénk volt Maxszel, elég nagy ütést kapott az autója. Eltört a futómű és megsérült a differenciálmű is. Előbb az időmérős szereplésünket kell megoldanunk, viszont gyors és megbízható motorra van szükségünk.”

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke is úgy fogalmazott, a versenytempójuk jelenleg jobb, mint az időmérős teljesítményük.

„Daniel azt mondta, hogy már abban a két körben kényelmesen közelíteni tudott Kimihez [Räikkönen]” – mondta a szakember.

„Max pedig meg tudta előzni Lewist, ez pedig azt mutatja, hogy tényleg megvan a potenciál. Nagyon versenyképesek voltunk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!