Friss hírek

Gyorsabbak lesznek az F1-es autók a melbourne-i bokszutcában

Az eredeti tervek szerint Melbourne-ben rajtolt volna el a 2021. évi Forma-1-es világbajnoki sorozat, a koronavírus-járvány miatt azonban a versenyt novemberre halasztották. A szervezők azonban nem tétlenkednek, folyamatosan igyekeznek javítani a versenypályán, így kiszélesítették például a bokszutcát.

A versenyt március 21-én rendezték volna az Albert Parkban, ám már hetekkel ezelőtt döntés született arról, hogy a járvány miatt elnapolják a versenyt. Az Ausztrál Nagydíjat november 19-21. között rendezik majd.

A Forma-1 mezőnye tavaly ugyanis elutazott Melbourne-be, a futamot azonban a járvány miatt törölni kellett.

Andrew Westacott, a versenyszervező Australian Grand Prix Corporation ügyvezetője a Speedcafe.com című lapnak elárulta, kihasználják a rendelkezésükre álló időt, így például szélesebb lett a bokszutca, aminek köszönhetően a sebességhatárt is megemelhetik majd az őszi versenyen. Az aprónak tűnő változtatás a stratégiákra is hatással lesz majd, hiszen a versenyzők kevesebb időt töltenek majd el a bokszutcában.

„Amióta kialakítottuk a pályát, illetve a bokszutcát – azt hiszem, a tervezés ’94-ben, ’95-ben történt az 1996-os első verseny előtt –, azóta az autók hosszabbak lettek” – mondta Westacott.

„Szóval kiszélesítettük egy kicsit azzal, hogy a célegyenes jobb oldalából elvettünk egy kicsit. 2 méterrel kiszélesítettük a bokszutcát.”

Melbourne-ben 60 km/h volt a bokszutcai sebességhatár, az idei évben azonban a módosításnak köszönhetően 80 km/h-ra emelhetik.

Az aszfaltcsíkot egyébként az idei verseny után újraaszfaltozták volna, ám azzal, hogy novemberre halasztották a futamot, módosítani kell a terveket. Könnyen lehet tehát, hogy a munkálatokat még a novemberi verseny előtt elvégzik.

„Az esemény után szerettük volna elvégezni, de mivel nem márciusban, hanem novemberben tartjuk a futamot, elképzelhető, hogy az esemény előtt aszfaltozunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!