Győzelem mindenáron: Megnöveli F1-es költségvetését a Ferrari - F1VILÁG.HU

Győzelem mindenáron: Megnöveli F1-es költségvetését a Ferrari

HIRDETÉS
Megnöveli Forma-1-es csapatának költségvetését 2019-re a Ferrari, hogy esélye legyen legyőzni a Mercedest az előttünk álló idényben.
Fotó: Scuderia Ferrari

Megnöveli Forma-1-es csapatának költségvetését 2019-re a Ferrari, hogy esélye legyen legyőzni a Mercedest az előttünk álló idényben.

Az olasz istálló számára már a tavalyi év is jól indult, a szezon első felében képesek voltak felülkerekedni riválisukon, az idény során azonban lemaradtak a Mercedesszel szemben.

A Ferrari utoljára 2007-ben Kimi Räikkönen révén lett egyéni világbajnok, a konstruktőri címet pedig 2008-ban hódították el.

„Miközben Forma-1-es teljesítményünk a legjobb volt azóta, hogy 2008-ban megnyertük a konstruktőri bajnokságot, nem sikerült magasba emelnünk a győzteseknek járó trófeát” – mondta a Ferrari elnöke és ügyvezetője, Louis Camilleri.

„A célunk továbbra is az, ami eddig: győzni akarunk!”

Camilleri elárulta, céljuk elérése érdekében az F1-es csapat költségvetését is megnövelik 2019-re.

„2019-ben megnöveljük a költségvetésünket, ami egyrészt tükrözi ambícióinkat, másrészt pedig hozzájárul azokhoz a fejlesztési kiadásokhoz, melyek szükségesek az új taktikai szabályok kezeléséhez, melyek a tervezett Concorde-egyezmény részét képezik, ami 2021-ben lép hatályba.”

Az egyelőre nem világos, Camilleri pontosan mire is célzott a 2021-es évvel kapcsolatban, hiszen az új technikai szabályokkal kapcsolatban még mindig nem sikerült dűlőre jutni.

A Ferrarinál komoly változások történtek az elmúlt időszakban: Kimi Räikkönen távozott a csapattól, helyét egy feltörekvő tehetség, Charles Leclerc vette át

Hirdetés

Az olasz istálló emellett leváltotta csapatfőnökét, Maurizio Arrivabenét is, az ő helyére az eddig technikai igazgatóként tevékenykedő Mattia Binotto került.

A Ferrari az utánpótlásra is igyekszik hangsúlyt fektetni: az olasz istálló akadémiájának tagja lett a hétszeres F1-es világbajnok Michael Schumacher fia, Mick is.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!